Život u gradu – kako urbana sredina utiče na naš najveći organ?
/
/
Život u gradu – kako urbana sredina utiče na naš najveći organ?
Devojka koja nosi nasku za zaštitu od zagađenja vazduha

Život u gradu – kako urbana sredina utiče na naš najveći organ?

Život u gradu zaista može da bude fenomenalan. 

Pregršt događaja, pa i mesta za izlazak, za prehranu ili najrazličitije aktivnosti – sve je tako lako dostupno! Ipak, svi znamo da osim gužve u saobraćaju život u gradu ima još jednu veliku manu: zagađenja koja imaju negativnog uticaja na zdravlje,  a naravno i na prvu branu organizma i naš najveći organ – kožu.

Kako život u gradu utiče na kožu i šta možemo da uradimo kako bismo joj nadoknadili svakodnevno izlaganje zagađivačima, saznajte u nastavku teksta.

Zagađenje vazduha i uticaj na kožu

Čini se da je poslednjih nekoliko godina priča o zagađenju vazduha dospela u žižu javnosti i zasluženo stekla mesto pri samom vrhu liste svetskih ekoloških problema.

Dok razvijamo svest o vazduhu koji udišemo, kvalitet kože tu je da nas podseti na to u koliko za kožu (ne)pogodnom okruženju živimo. 

Kako zagađenje vazduha tačno utiče na kožu?

Dovoljno je reći da određeni zagađivači u vazduhu mogu biti i do 30 puta manje veličine od onoga kolike su naše pore. Uz razumevanje ove činjenice, nije teško zaključiti da zagađen vazduh i nepoželjne čestice koje ga čine mogu “probiti” kroz naše pore i tako dospeti u najdublje slojeve kože.

Kada to učine, ovi zagađivači mogu da oštete DNK kože, te tako uzrokuju promene u procesu kojim bi ona prirodno starila. Ukoliko pažljivo pogledate, i sami ćete videti – koža ljudi koji žive u gradu brže stari od one koja svakodnevicu provodi u ruralnim područjima.

Zagađen vazduh tako može biti odgovoran za pospešivanje i ubrzanje znakova starenja na koži, među kojima su bore najčešće, ali su prisutni i različiti problemi sa pigmentacijom, koji ne izostaju. Zagađen vazduh takođe i suši kožu, šteteći tako njenoj hidriranosti, lepom tenu i blistavom izgledu.

Mnoga ekološka udruženja i različite međunarodne organizacije pokušavaju da suzbiju zagađenje preporučivanjem zelenih politika i predlaganjem ekološki osvešćenih zakona, ali čini se da je šteta načinjena kvalitetu vazduha tolika da će mnogi gradovi, i pored toga, ostati zagađeni još dugi niz godina. 

Uticaj zagađenja na kožu samo je jedan od problema i posledica, naravno. 

No, ukoliko pozitivne promene u vezi sa zagađenjem vazduha u gradu ne mogu tako brzo doći uz pomoć eksternih faktora, šta je onda ono što mi možemo uraditi da saniramo posledice na koži i nadoknadimo joj svakodnevnu izloženost zagađenju?

Šta možete uraditi za kožu izloženu gradskom zagađenju?

Pre svega, poželjno je osvestiti to da u gradu nije zagađen samo vazduh na otvorenom, već se zagađivači kriju i u zatvorenim prostorijama, nekad čak i u većoj koncentraciji. Zato bi bilo poželjno uraditi sve što možete kako bi vazduh u vašem unutrašnjem okruženju bio što čistiji. 

Od prečišćivača vazduha pa do redovnog vetrenja – primenjujte što više dobrih navika za osveživanje vazduha u svom okruženju.

Borba sa zagađenim vazduhom uz prirodnu kozmetiku 

Devojka koja neguje lice kremomNaredni način na koji možete da pomognete koži da se izbori za zagađenjem svakako je adekvatna nega preporučenom kozmetikom

Pošto koža pati zbog štetnih uticaja urbane sredine, bilo bi dobro nadoknaditi joj dašak prirode, a to je najbolje učiniti upravo kozmetikom baziranom na divnim, prirodnim sastojcima.

Dr Wolfin prirodna kozmetika predstavlja savršen spoj nauke i prirode, te je omiljeni izbor dama čija je koža svakodnevno izložena nepogodnim uticajima gradske sredine. 

Ukoliko živite u gradskoj sredini, ono što bi trebalo da tražite u prirodnim kozmetičkim preparatima koje koristite je, prisustvo aktioksidanasa i antioksidantivno dejstvo proizvoda.  Antioksidansi su poznati kao odlični borci protiv slobodnih radikala koji izazivaju negativne posledice na koži. Naravno, opredelite se za proveren preparat sa antioksidansima, čija je učinkovitost naučno dokazana. Upravo takav je dr Wolfin Antiox serum, koji je prošao naučno ispitivanje antioksidativne aktivnosti i pokazao se kao sjajan za povećanje sposobnosti hvatanja DPPH slobodnih radikala na preko 83%! 

Osim toga, za kožu izloženu zagađenom gradskom vazduhu vrlo je značajno redovno čišćenje, koje će ukloniti svu prljavštinu i nepoželjne čestice sa njene površine, ali i iz pora. Tek nakon pročišćavanja kože prirodnim gelom za čišćenje lica, ona će biti spremna za dalju, efikasnu negu. 

A šta posle čišćenja kože i nanošenja blagotvornog seruma?

Krema koja će prodreti u duboke slojeve kože i podstaći regeneraciju njenih ćelija tokom noći!

Noćna krema za regeneraciju podsticaće obnavljanje kože i hraniti je prirodnim sastojcima.. 

Najbolje i najbrže efekte ovako adekvatne nege videćete ukoliko sve ove nove navike u nezi primenite istovremeno i budete istrajni i redovni u svojim novim rutinama. 

Naš City girl set kreiran je upravo prema potrebama dama iz gradske sredine, čija je koža izložena smogu, dimu, zagađenjima i prekomernom stresu, a pruža mogućnost da samo jednom kupovinom nabavite sve za čime vaša koža svakodnevno vapi! 

Preko dana obavezno nanosite i kremu sa SPF zaštitnim faktorom – ona je sjajna za jačanje barijere kože od UV zračenja, ali i drugih uticaja iz spoljne sredine. Kreirajte jutarnju i večernju rutinu nege uz koje ćete zablistati i pokušajte da učinite sve što je u vašoj moći da i sami što manje doprinoste zagađenju vazduha u gradu u kome živite! 

Mislite zeleno – obradovaćete svoju kožu! 

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.