Zimska nega lica – kako održati blistav i hidriran ten?
/
/
Zimska nega lica – kako održati blistav i hidriran ten?
Devojka sa kapom na glavi i šalom oko vrata

Zimska nega lica – kako održati blistav i hidriran ten?

Zimska nega lica je jedan od najvećih izazova svake žene, jer koža tokom hladnih dana ima posebne zahteve u pogledu njenog tretmana. Verovatno ste i sami primetili da niske temperature koje dolaze sa kasnim jesenjim danima isušuju kožu, a lice posebno brzo gubi svoju hidriranost zimi, kada je koža izložena “oštrijem vazduhu”. Osim toga, nedostatak vitamina D3 tokom nesunčanih dana svakako uslovljava nešto zahtevniju negu tokom ovog perioda. 

U nastavku objašnjavamo kako bi trebalo da izgleda zimska nega lica i koji preparati treba da vam se nađu pri ruci tokom hladnih dana. 

#1 Nega lica zimi počinje od kvalitetne hidratnantne kreme

Dobra hidratantna krema uvek treba da vam bude pri ruci, ali to je naročito važno zimi, kada se koža mnogo brže i lakše isušuje. Neprijatan osećaj zatezanja na licu možete preduprediti korišćenjem preparata sa proverenom formulacijom koja zadržava vlažnost u koži, štiteći je na taj način od svih štetnih uticaja. 

Jutarnje i večernje nanošenje kreme su minimum koji treba da obezbedite, kako bi lice zaista dobilo tretman dubinske hidratacije i bilo spremno za hladne klimatske uslove koji su zavladali napolju. 

#2 Nežni piling čini da nega kože zimi bude potpunija

Piling je vrlo lep način da svoju kožu osvežite i dubinski nahranite, a da ne morate nužno da posećujete svog dermatologa ili kozmetičara u tu svrhu. Nanosi se kako bi otklonio mrtve ćelije sa lica i nahranio kožu, a ujedno i pripremio lice za nanošenje kreme, koja se nakon pilinga brže i lakše upija. 

Nega kože zimi ne zahteva više od dva pilinga nedeljno, tako da je reč o tretmanu koji se odvija brzo, lako i u udobnoj kućnoj atmosferi pre samog tuširanja. Što je najvažnije – piling lica zaista pruža vidljive rezultate, što ćete i sami primetiti kada počnete da ga primenjujete. 

Devojka koja neguje lice ispred ogledala#3 Izbegavajte vruću vodu tokom tuširanja

Nakon što se zimi promrzli vratite kući, verovatno su vam u mislima samo topla kupka ili vruć tuš koji će vas ugrejati i opustiti. Topla kupka i vruća voda ipak nisu najbolje rešenje kada je zimska nega lica u pitanju. 

Vruća voda isušuje kožu, a telo generalno odgovara na ovakav tretman crvenilom i proširenim kapilarima, koji se javljaju zbog naglog prelaska iz hladnog u toplo, pa samim tim i tokom tuširanja vrućom vodom nakon dana koji ste proveli napolju. Prilikom umivanja, osim vruće vode treba izbegavati i agresivne sapune. Oslonite se na nežne formulacije koje će vašu kožu tretirati na pravi način. 

#4 Dovoljna količina vode je važna i zimi

Voda je višestruko korisna za telo, a pravilna nega lica zimi je uslovljena unosom dovoljne količine vode. Idealno bi bilo da svakodnevno unosite bar 2 litre vode, koje su jednako važne i tokom leta i tokom zime. Iako je zima period kada se radije odlučujemo za čajeve, kafe i druge tople, primamljive napitke, vodu ne bi trebalo izostaviti. Važno je shvatiti je kao obavezan deo nege kože lica i tela.

Na kraju krajeva, nije uzalud to što najlepše žene sveta, pored setova prirodne kozmetike, preporučuju ispijanje nekoliko litara vode dnevno – u njoj definitivno ima nešto što našoj koži izuzetno prija. 

#5 Nega usana zimi je takođe važna

Ono što tokom zime možda i najviše iritira kada je koža u pitanju – jesu isušene usne. Možda vam se čini da ne postoji balzam koje može da ih sačuva od pucanja i isušivanja. Ipak, zimska nega kože, pa samim tim i nega usana zimi zahteva nešto bolje prilagođene formulacije preparata koje na pravi način hrane kožu i zaista stvaraju neophodan zaštitni sloj na usnama. 

Efikasan balzam za usne treba da sadrži dovoljnu količinu vitamina važnih za kožu, a formulacija koja kombinuje vitamin E, ulje slatkog badema i shea puter se pokazala kao sjajno rešenje kada je nega usana zimi u pitanju. 

Koža je najvažniji pokazatelj toga koliko brinemo o sebi i svoj telu. Zimi je posebno važno oslušnuti njene potrebe, pogotvo jer adekvatna zimska nega lica zaista ne zahteva preterane napore. 

Dovoljno je da izaberete prave proizvode, a pozitivne rezultate ćete primetiti u vrlo kratkom roku. Ipak, prave posledice (ne)pravilne nege kože lica videćete i mnogo godina kasnije. 

Zato brinite na vreme o svojoj koži, a mi vam preporučujemo dr Wolfin prirodne kozmetičke preparate preparate koji vas u tome sigurno neće izneveriti. 

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.