Zašto je ulje od nara za lice čudotvorno?
/
/
Zašto je ulje od nara za lice čudotvorno?
Bobice nara rasute po stolu

Zašto je ulje od nara za lice čudotvorno?

Ulje od nara vekovima je poznato je kao eliksir mladosti i lepote. 

Nar je odavno poznat i kao “voćka života” zbog blagotvornog uticaja na zdravlje čitavog organizma, pa ne čudi što se ulje od nara za lice i kožu tela takođe pokazalo kao blagotvorno.

Dr Wolfin svoj asortiman prirodne kozmetike bazira upravo na korišćenju blagotvornih sastojaka iz prirode, koji neguju kožu, poboljšavaju njen kvalitet, hidriranost i teksturu. 

Ulje od nara takođe je deo sastojaka određenih kozmetičkih proizvoda iz našeg asortimana. Kao i sve druge sastojke koje sadrži dr Wolfin prirodna kozmetika, ulje od nara smo uvrstili u naše unikatne formule nakon temljnog istraživanja i informisanju o svim njegovim blagodetima. 

I vas zanima zašto je ulje od nara za lice tako dobro i negujuće?

Zašto je ulje od nara za lice više nego preporučljivo i šta je to što ga čini korisnim i blagotvornim za kožu, razjasnićemo i vama u nastavku teksta.

Ulje od nara – kratka retrospektiva 

Nar je uzgajan i korišćen od strane ljudi hiljadama godina!

Dokumentovano je da se nar koristio još u Vavilnoskom carstvu, pre nekoliko hiljada godina. Osim što je kroz istoriju predstavljao izvor prehrane, nar je predstavljao i namirnicu koja je služila kao jedan od načina za tretiranje najrazličitijih medicinskih stanja

Tako je ulje od nara kroz istoriju svoju primenu pronalazilo kao sredstvo za tretiranje različitih crevnih oboljenja, pa čak i srčanih i respiratornih, a različite civilizacije i kulture koristile su ga i za negu kože, ali i usporavanje starenja.

Ulje od nara za lice – zašto je ulje od nara za kožu tako korisno?

Ulje od nara ima divne benefite kada je u pitanju nega kože!

Ulje od nara za lice, odnosno kožu lica, pokazalo se kao čudotvorno i blagotvorno. Naime, ulje od nara je vrlo efektivno za hidrataciju i negu kože, a osim što kožu hidrira, čini je i mekšom i nežnijom. 

Ima čak i antiupalna i antibakterijska svojstva, pa je ulje od nara za lice blagotvorno čak i kada je koža upaljena ili osetljiva. Tako ulje od nara, ukratko rečeno  – regeneriše i obnavlja kožu, a efikasno usporava i znake starenja na koži, te može ublažiti i sitne bore. Ulje od nara ima i moć zaštite kože od UV zraka, pa tako predstavlja i sjajan filter sunčevih zraka, koji mogu ubrzati starenje i izazvati pojavu bora i problema sa pigmentacijom. 

Zbog svih ovih čudotvornih odlika i toga što ulje od nara za lice čini bezbroj blagotvornih stvari, ono je pronašlo svoje mesto u našem delotvornom i prirodnom antiage serumu za dame starije od 35 godina.

Ukoliko vas zanima kako ulje od nara uspeva da bude tako blagotvorno i delotvorno  – tajna se krije u njegovom bogatom nutritivnom sastavu!

Devojka koja pozira za fotografisanje lica

Ulje od nara – izvor vitamina i blagotvornih nutrijenata

Ulje nara je bogato vitaminom K i ima obilje zaštitnih polifenolnih jedinjenja poput najrazličitijih kiselina, flavonoida i tanina. Polifenoli su hemijska jedinjenja koja se u prirodi mogu pronaći u mnogim biljkama, a imaju pregršt karakteristika koje ih čine korisnim za negu kože. 

Na primer, u stranju su da neutrališu slobodne radikale i tako spreče moguća oštećenja u DNK ćelijama kože. 

Zbog svog sastava, ulje nara efikasno štiti od ultraljubičastih zraka, tako što ih apsorbuje, istovremeno štiteći kožu.

Ulje od nara bogato je antioskidansima, koji ga  čine još boljim za zaštitu kože od najrazličitijih mikroorganizama, a potpomažu i samu negu kože. Sastav ulje nara čini odličnim anti-upalnim agentom, pa je ono pogodno i za tretiranje kože koja je sklona upalama i nesavršenostima.  

Kad smo već kod antioksidanasa, korisno da je da naznačimo da je ulje nara jedini prirodni izvor omega 5 masne kiseline, zbog čega je jedan od najjačih antioksidansa i može da odigra ključnu ulogu usporavanju procesa starenja.

Upravo zato, ulje nara najdelotvornije i najefikasnije je u anti age kozmetici. Tretiranje kože koja je u procesu starenja prirodnom kozmetikom, koja je namenjena upravo za usporavanje starenja kože, učiniće mnogo za lepotu i njeno zdravlje!

Ukoliko već niste, sada je pravo vreme da u svoje rituale nege uključite prirodnu kozmetiku, koja u svom sastavu ima i ulje nara – eliksir lepote i mladosti, a bogata je i mnogim drugim, za kožu blagotvornim sastojcima. 

Brinite o svom najvećem organu – zahvalno će vam uz puno zahvalnosti vratiti zdravljem, nežnošću i lepotom. Negujte se najboljim iz prirode, pogledajte asortiman DrWolfin kozmetike!

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.