Zašto je ulje makadamije za lice toliko popularno među ženama?
/
/
Zašto je ulje makadamije za lice toliko popularno među ženama?
devojka sa osmehom na licu

Zašto je ulje makadamije za lice toliko popularno među ženama?

Ulje makadamije za lice je jedan od najvažnijih saveznika lepote, a proizvođači najkvalitetnije kozmetike ne propuštaju da ga “umešaju” u svoje preparate za negu. Mnogo je ulja koja imaju široku primenu, međutim, ulje makadamije za kožu se naročito izdvaja zbog svojih nutritivnih vrednosti koje blagotvnorno deluju na lice, ublažavajući znake starenja i sve ono što ne volimo na svojoj koži. 

Osim toga, makadamija se pokazala kao vrlo efikasna u ublažavanju nekih zdravstvenih problema, u nezi i podsticanju rasta kose, kao i jačanju noktiju. Naredne redove smo posvetili ovom fenomenalnom, višenamenskom ulju, sa naglaskom na kozmetiku u kojoj je ono danas skoro nezaobilazan sastojak.

Šta je i odakle potiče ulje makadamije za kožu?

Ulje makadamije potiče od istoimene biljke karakteristične za tropske krajeve. U pitanju je drvo koje dostiže visinu i do 18 metara, a ono što je najbolje kod njega je sam plod, čijim ceđenjem se dobija ulje. 

Makadamija je još poznata kao australijski orah, koji je vrlo hranjiv i ukusan proizvod. Ipak, treba napomenuti da je uzgoj makadamije izuzetno dug i zahtevan proces. Ovo drvo zahteva vrlo plodno zemljište, vrelu klimu karakterističnu za tropske krajeve i mnogo strpljenja onog ko se o drvetu brine. 

Naime, drvo makadamije ne daje plodove u prvih osam do deset godina, iako je poznato da nakon ovog perioda obiluje vrlo sočnim i lepim plodovima godinama. Postoji čak devet vrsta drveta makadamije, od kojih su samo dve jestive i pogodne za upotrebu. 

Domovina makadamije je Australija, a polovinom devetnaestog veka biljka je prenesena i na Havaje, a nešto kasnije i na Novi Zeland, u Kostariku, Južnu Afriku i Brazil. Ovo su ujedno i države iz kojih se izvozi najviše orašastog voća za ceo svet. 

biljka makadamija

Kakav nutritivni sastav ima ulje makadamije za kožu?

Tajna ulja makadamije leži u bogatom nutritivnom sastavu, koji dominantno čine Omega 6 i Omega 3 masne kiseline. One su izuzetno važne za zdravlje i krvne sudove, a antioksidanti koji su sadržani u ulju dodatno redukuju trigliceride u krvi, uništavaju slobodne radikale i štite ćelije od oštećenja, čuvajući tako kožu i njenu mekoću.

Iako ima niz zdravstvenih benefita, poput toga da reguliše holesterol, jača mišiće, ublažava astmu i alergije, makadamija je ipak najplodotvornija kada se primenjuje u svrhu očuvanja kože, njenog sjaja i elastičnosti na kojoj se značajno gubi tokom godina. 

Makadamija je bogata vitaminom A, gvožđem, cinkom, proteinima, kalcijumom, fosforom i magnezijumom, što čini njeno ulje idealnim za upotrebu na koži. Tome naročito doprinosi oleinska kiselina koje se nalazi u sastavu ulja, a njegova regenerativna i hidratantna uloga je u najvećoj meri proslavila ulje makadamije kao idealno za negu lica. 

Ulje makadamije za lice: najbolji prijatelj vaše kože

Ulje makadamije, koliko god ono bilo samo ulje, nije od onih proizvoda koji će vam zamastiti lice i napraviti još veću štetu na ionako poblematičnoj, ili koži sklonoj problemima. Jedna od najboljih karakteristika makadamije je što daje brzoupijajuće ulje, pa ono u najkraćem roku prodire u kožu i pruža željene efekte bez neprijatnih i masnih tragova. 

Mnoge korisnice preparata koji sadrže ulje makadamije za kožu ističu da su naročito zadovoljne efektima njegovog nanošenja na predeo oko očiju, čime tamni “kolutovi” dobijaju novu svežinu i gube onu upečatljivu, umornu notu. 

Ako vas brine primena ulja makadamije u odnosu na tip kože, zaboravite na ove probleme. Ulje makadamije implementirano u najbolje kozmetičke proizvode na prirodnoj bazi prija svim tipovima kože, pa nema opasnosti od kontraefekta ili neprijatnih iznenađenja. 

Ovo je sastojak koji dolazi iz prirode, pruža brojne blagodeti vašoj koži, a na vama je samo da ga iskoristite u okviru dnevnih krema, seruma, antiage preparata i tretmana za lice baziranih na prirodnim sastojcima i metodama. 

ulje makadamije za negu lica

Ulje makadamije za kosu, nokte i ten

Kao što smo prethodno pomenuli, ulje makadamije je višenamensko, pa ga možete primeniti u raznim tipovima nege i ulepšavanja. Na primer, sjajno je za nokte kojima daje čvrstinu i podstiče rast bez pucanja, pa ako vam je potreban oporavak posle manikira ili (često) agresivnih preparata za ulepšavanje noktiju, uvedite makadamiju u upotrebu i namažite nokte ponekad ovim uljim. Rezultate ćete videti već nakon druge ili treće primene. 

Ulje makadamije za kosu koristi mnogo žena, a kako kažu, dlaka je nakon njega punija, čvršća i otpornija na štetne uticaje i toplotu. Nekoliko kapi ulja posle svakog pranja i feniranja može mnogo da učini za lepotu vaše kose, pa ne zaboravite i na ovu prednost korišćenja makadamije. 

I na kraju, kako ne pomenuti i to da je upravo ulje makadamije u kremama za sunčanje najodgovornije za lep ten i zaštitu od sunca tokom leta? Obično se kombinuje sa uljem jojobe i drugim prirodnim sastojcima za zaštitu kože od preteranog sunčanja, a zbog svih vitamina koje sadrži i pomenutih uticaja na kožu sjajno podstiče onaj bronzani ten kome svi težimo tokom leta. 

Ulje makadamije za lice je vrlo pristupačno i rasprostranjeno, pa dostupnost proizvoda nije prepreka da se negujete na najbolji mogući način. Ipak, kako biste u najvećoj meri iskoristili ono što priroda pruža, savet je da ovo ulje upotrebljavate kroz kozmetičke preparate bazirane na potpuno prirodnim sastojcima, čija je upotreba opravdana i sa naučne strane. Naravno, uvek uzmite u obzir i preporuke žena koje će vam “iz prve ruke” preporučiti sjajne brendove za negu lica koje su i same isprobale. 
Jedan od njih je dr Wolfin, čija je ponuda preparata kreirana prema najvišim kriterijumima nege kože, a i oni korisnici sa najosetljivijom kožom lica mogu da potvrde pozitivna dejstva pažljivo osmišljenih Wolfinovih formula. Isprobajte i vi – pružite svojoj koži samo najbolje!

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.