Vitamini za kožu – koji su najbolji i gde ih pronaći
/
/
Vitamini za kožu – koji su najbolji i gde ih pronaći
Devojka sa belom maskom za lice

Vitamini za kožu – koji su najbolji i gde ih pronaći

Vitamini za kožu nekada mogu da budu odgovor na sve vaše probleme sa najvećim organom. Perutanje, crvenilo, pa čak i upala kože mogu biti, upravo, njihov nedostatak.

Zbog nedostatka vitamina za kožu, i pored korišćenja svih najboljih krema, seruma i tonika, dešava se da se ne možemo pohvaliti zdravom i blistavom kožom. S druge strane, kada koža dobija kvalitetnu negu, koja sadrži vitamine koji su joj potrebni – ona uzvraća zdravom teksturom i blistavim sjajem

Pa, koji su najbolji vitamini za kožu? Kako da popravimo kvalitet i izgled kože?

Na proizvodima za negu kože možete videti pobrojane mnoge vitamine, ali u  najefikasnije i najdelotvornije spadaju:

  • Vitamin E (tokoferoli)
  • Vitamin C (askorbinksa kiselina)
  • Vitamin A (retinoli)
  • Vitamini grupe B (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9)

Dr Wolfin prirodna kozmetika – rapsodija vitamina u bočici

Dr Wolfin prirodna kozmetika, bogata raznovrsnim uljima je siguran put do zdrave kože, nahranjene najboljim vitaminima, na najoptimalniji način – pomoću prirode i svega što nam ona nudi.

Svakako, smatramo da je lepa koža satkana i od znanja o njenoj nezi, pa Vam u narednim redovima nudimo mnoštvo informacija o tome koji su najbolji vitamini za kožu i gde ih možete pronaći. Orijentisaćemo se, pre svega, na polje koje najbolje poznajemo – kozmetiku, ali na kraju članka, daćemo vam i savete za blistavu kožu uz prehranu bogatu vitaminima koji su vam potrebni.

Vitamini E i C – koža koja isijava zdravljem

Od svih pomenutih vitamina Vitamini E i C su najpoznatiji po svojim antiksidativnim svojstvima. Kada dođu u kontakt sa kožom ova dva vitamina imaju različit mehanizam delovanja ali im je krajnji cilj isti – blistava i zdrava koža. Oba vitamina su u svetu dermatologije poznata kao hvatači slobodnih radikala, dok Vitamin C još pomaže i stvaranje kolagena, koji je ključan za lepu i zdravu teksturu kože.

Zato, najbolji preparati za kožu, definitivno podrazumevaju prisustvo ovih vitamina. 

Vitamin E možemo pronaći u mnogim uljima, među kojima prednjače ulja orašastih plodova (lešnik, makadamija, badem, koštice kajsije, suncokret). 

Vitamin E u svakodnevnoj nezi, uz hidratantnu kremu koja ga sadrži, može učiniti prava čuda za svačiju kožu! Odličan je i za sunčanje i zaštitu kože od UV zraka.

Zbog sineregetskog dejstva ova dva vitamina prirodni Antiox serum za kožu, ima snažno antioskidativno dejstvo, jer je bogat upravo mnogim blagotvornim uljima, sa visokom koncentracijom vitamina E i C, te čini prava čuda za kožu! 

Velika količina prirodnog vitamina E prisutna je u ši puteru pa će Odlična krema za osetljivu kožu sa ši buterom divno nahraniti, hidrirati i obnoviti kožu i smanjiti površinsko crvenilo i iritaciju.

Neka dermatološka istraživanja pokazala su i to da vitamin C uspešno može da tretira i starenje kože uzrokovane UV zracima, kao što je hiperpigmentacija

I to nije sve!

Vitamin E za kožu na nju odlično deluje i kada je ispucala i oštećenja, te smo naš prirodni balzam za usne obogatili i njime! 

A vitamin za kožu – dubinska nega 

Vitamin A (retinoid) se koristi za tretman kože oštećene UV zracima kao i za usporavanje razlaganja kolagena u dermisu. Vitamini za kožu bili bi nepotpuno obrađeni da ne spomenemo sjajan vitamin A za kožu. U kozmetici su retinoidi najčešće hemijski sintetisani, ali se pravilnom kombinacijom ulja bogatih retinoidima može dobiti prirodni proizvod koji jednako efikasno može tretirati nastale bore i usporiti nastajanje novih. 

Jedno od najboljih ulja sa visokim sadržajem vitamina A je ulje divlje ruže i možete ga naći u fantastičnoj dr Wolfin EYE kremi. Rezultati jedne kliničke studije, koja je podrazumevala upotrebu ovog ulja u periodu od 4 meseca, pokazali su izvanredne rezultate, pri čemu su se velika poboljšanja mogla videti čak i na ožiljcima starim preko 20 godina.  Dokazano je da ulje divlje ruže, zahvaljujući upravo vitaminu A, regeneriše kožu, smanjuje bore i ožiljke, sprečava nastanak novih bora i pomaže koži da vrati svoju prirodnu elastičnost.

B vitamin za kožu – važni kompleksi vitamina

Kompleksi B vitamina, važni su za zdravlje kože, a mnogi problemi sa najvećim ljudskim organom prouzrokovani su upravo nedostatkom ovih vitamina.

Kada u organizmu nastupi nedostatak vitamina grupe B, mogu se pojaviti osipi na koži, ispucalost na usnama i mnogi drugi problemi sa zdravljem. 

Iako je B vitamine najbolje unositi kroz ishranu (losos, spanać, jaja, džigerica, govedina i drugo) za poboljšanje i očuvanje zdrave kože možemo ih nanositi primenom odgovarajućih ulja. Ulje šargarepe i pasjeg trna spadaju u prirodna ulja najbogatija vitaminima ove grupe, pa se tako u ulju pasjeg trna može naći B1, B2, B6, B7 i B9, a serumi bogati ovim uljem pomažu u nezi i regeneraciji kože. 

Kada smo već spomenuli ishranu i vitamine, sigurno Vas interesuje kako se drugi vitamini za kožu, ali istovremeno i zdravu kosu i nokte, mogu uneti u organizam.

Vitamini za kožu, kosu i nokte uz kvalitetnu ishranu

Dok smo za vitamin B već preporučili proizvode, za ostale vitamine za zdravu kožu, to ćemo učiniti sada. 

Raznovrsna i izbalansirana  ishrana, puna kvalitetnih nutrijenata i bogata dobrim sastojcima, jeste ključ do zdravlja celog organizma, pa tako i njegovog najvećeg organa! 

Odličan izvor vitamina E predstavlja riba, avokado i orašasti plodovi, kao i semenke! Vitamin C, najbolje je unositi putem citrusa ili paradajza. Čaša limunade na dnevnom nivou, učiniće pravo čudo za vaš organizam – pa i kožu. 

Osim toga, preporučujemo da stvorite i naviku ishrane namirnicama koje su bogate antioskidansima, kao što su: zeleni čaj, crna čokolada ili losos.

Uz ovakvu ishranu i redovnu hidrataciju – učinićete veliku uslugu svom telu i duhu, a koža će vam vratiti na najlepši mogući način – svojim kvalitetom i neprikosnovenim zdravljem. 

Naglašavamo da smo se u tekstu bavili samo najvažnijim vitaminima za kožu. Ne zaboravite da su minerali, o čijoj blagotvornosti po kožu ćemo tek pisati, kao i proteini – jednako važni. Isto je i sa hidratacijom. Brinite o svojoj koži i tretirajte je na preporučen način. Sigurno trenutno ne možete ni da pretpostavite koliko lepa ona može da bude! Jedva čekamo da se u to i uverite uz najbolju, dr Wolfin prirodnu kozmetiku!

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.