Umorna koža lica – kako osvežiti kožu koja je izgubila sjaj i elasticnost
/
/
Umorna koža lica – kako osvežiti kožu koja je izgubila sjaj i elasticnost
devojka sa peškirom na kosi ispred ogledala nanosi kremu na lice

Umorna koža lica – kako osvežiti kožu koja je izgubila sjaj i elasticnost

Koža vašeg lica izgubila je sjaj, elastičnost, ne reaguje na preparete koje koristite i postala je gruba na dodir? Želite da vratite blistav i jedar izgled lica, jer niste zadovoljni trenutnim odrazom koji vidite u ogledalu?

Baš kao što se vi ponekad osećate umorno i iscrpljeno, tako i vaša koža lica može postati umorna. I to se vidi. Rešenje za umornu kožu lica postoji, ali ne dolazi u vidu magičnog praha koji rešava sve vaše probleme. 

Ono što vam je potrebno je adekvatna nega kože, a uz nju – i briga o čitavom organizmu.

Koža poput membrane štiti organizam od spoljašnjih uticaja i oblaže naše telo ublažavajući i sprečavajući da negativni efekti prodru u organizam. Ona upija sve iz spoljašnje sredine i predstavlja spoljašnji odraz našeg načina života. 

Kada se preoptereti, dolazi do promena, odnosno javljaju se obeležja koja ukazuju na to da je koža umorna. U narednim pasusima saznaćete sve što niste znali o umornoj koži – kako da je prepoznate i koji su faktori koji dovode do umora kože lica. 

Čitanjem našeg teksta otkrićete tajnu blistave kože i saznati kako da tretirate umornu kožu.

Koža bez elastičnosti – kako da prepoznate da je vaša koža umorna

Na početku smo se dotakli pojedinih obeležja umorne kože, ali daleko od toga da je tu listi i kraj. 

U zavisnosti od toga koliko dugo niste primetili da je vaš najveći organ umoran, problem će biti veći, što će iziskivati više vremena za rešavanje. Stoga, budite ekspeditivni i na vreme prepoznajte umornu kožu, te prionite na borbu protiv uzročnika umorne kože lica.

Jedan od prvih znakova da nešto nije u redu jeste loša povratna reakcija kože na kozmetičke preparate koje uobičajeno koristite i koji inače prijaju vašem tipu kože

Kako biste se uverili da je vaša koža umorna potrebno je da ujutru ili uveče, nakon skidanja šminke i svih kozmetičkih preparata postavite sebi sledeća pitanja:

  • Da li je vaša koža neobično dehidrirana?
  • Da li slabije reflektuje svetlost?
  • Da li su vam pore uvećane?
  • Da li je gruba na dodir? 
  • Da li je koža manje elastična, beživotna, bleda i bez sjaja?

Ukoliko je vaš odgovor na sva pitanja, ili veći deo njih – da, vrlo je verovatno da je vaša koža lica umorna, te je vreme je da pristupite rešavanju uzroka i promenite neke važne navike, počevši od nege kože. 

Oči ne lažu – koža oko očiju je najbolji pokazatelj umora

Jeste li čuli za svračije nožice?

Ovaj šaljivi naziv ukazuje na bore koje se javljaju u predelu oko očiju, a koje se posebno primećuju kada se smejemo. Verujemo da znate da je koža oko očiju znatno tanja od one na ostatku lica, te su znakovi umora u ovom predelu uočljiviji.

Tu koža ima manje kolagena i elastina od drugih područja, pa se dehidratacija i umor ovde prvo i vide. Ukoliko primetite podočnjake, nove bore, oticanje ili su vam oči pak “ispijene”, vreme je da reagujete! 

Nešto kasnije u tekstu biće reči o tome kako se pozabaviti osetljivim predelom oko očiju i na najefikasniji način eliminisati znakove umora pomoću blagotvorne Dr Wolfin kozmetike

nasmejana devojka se ogleda u ogledalu

Uzroci umorne kože – šta izaziva umoran izgled lica

Kako bismo pronašli optimalno rešenje za elimisanje znakova umora, važno je pomenuti uzroke koji su prvenstveno doveli do ovog stanja i usled čijeg dejstva se javlja umorna koža lica. Poznato je da delovanjem na uzročnike, dubinski rešavamo bilo koji problem sa kojim se uhvatimo u koštac. 

Brz tempo i nezdrav stil života nalaze se na neslavnom prvom mestu uzročnika usled kojih se javlja umorna koža lica. Ovaj faktor podrazumeva nezdravu ishranu, slab unos vode, pušenje, konzumiranje alkohola, manjak sna, izlaganje suncu bez nanošenja kreme sa SPF faktorom nakon hidratantne kreme, dejstvo zagađivača iz vazduha i slično. 

Uticaj ovih faktora dalje vodi do oksidativnog stresa, odnosno disbalansa antioksidanasa i slobodnih radikala, što rezultira umornom kožom lica. 

Neadekvatna nega kože još jedan je od uzročnika usled kojih koža poprima umoran izgled. Pod time se podrazumeva: neadekvatna jutarnja i večernja nega – preskakanje osnovnih koraka u nezi kože (čišćenje, toniranje, nanošenje seruma i kreme) ili upotreba preparata sa silikonima, veštačkim bojama, mirisima i drugim aditivima, kao i upotreba proizvoda koji ne odgovaraju vašem tipu kože.

Takođe, koža koja stari podložnija je umornom izgledu, usled gubitka hijaluronske kiseline i kolagena, te ona zahteva posebnu negu. 

Rešenje postoji – izaberite zdrav način života i prirodnu negu kože lica

Otkrivanjem uzroka, na korak ste do rešenja problema!

Pre svega vam savetujemo da sebi obezbedite miran i zdrav noćni san, s obzirom na to da on direktno utiče na vidljive znakove umora kože. Takođe, adekvatan unos tečnosti još jedan je način da pospešite obnavljanje ćelija i vraćanja jedrine vašoj koži. Poboljšanje životnog stila imaće pozitivnih efekata na čitav organizam, a umorna koža lica će započeti svoju obnovu iz dubinskih slojeva. 

Sada se verovatno pitate – koji proizvodi uklanjaju znakove umora i imaju pozitivno dejstvo na kožu?

Dr Wolfin u svom asortimanu ima rešenje za gotovo sve uzročnike umorne kože lica, a blagotvorni sastojci iz prirode će na najefikasniji način negovati vašu kožu i podariti joj zdrav sjaj i jedrinu. 

U prvom redu proizvoda na kojima će umorna koža lica biti zahvalna ističe se dnevna hidratantna krema koja je neizostavan korak u svakodnevnoj nezi kože. Antioksidansi koji dolaze iz prirodnih ulja pružaju zaštitu od negativnih spoljašnjih dejstava o kojima smo pisali i vraćaju vitalnost delovanjem na dubinske slojeve kože. 

Za večernju negu odaberite nešto masniju regenerativnu noćnu kremu koja podstiče proces regeneracije kože. Ukoliko vam je neophodno intenzivno dejstvo, svojoj rutini dodajte blagotvorni Antiox serum, pogodan za sve tipove i stanja kože. Sadrži ulje brusnice i maline sa perfektno izbalansiranim odnosom esencijalnih masnih kiselina koje pospešuju proizvodnju kolagena, čiji gubitak smo naveli kao jedan od uzročnika umorne kože. 

Za osetljivo područje oko očiju, idealan izbor je Anti-age kremu za predeo oko očiju, koja će najefikasnije pristupiti uklanjanju sitnih bora, a stimulacijom mikrocirkulacije vašoj koži vratiće elastičnost i hidriranost. 

Za koji god proizvod iz Dr Wolfin prodavnice da se odlučite, budite sigurno da smo brižljivo birali moćne sastojke iz prirode čija blagotvorna dejstva su naučno potvrđena, te na sjajan način rešavaju znakove umora i vraćaju zdravlje i svežinu vašoj koži. 

Posetite nas u prodavnici u naselju Beliville na Novom Beogradu ili poručite online neki od naših prirodnih preparata za negu kože i osetite sve benefite kozmetike vrhunskog kvaliteta!

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.