Ulje pasjeg trna (ulje vučjeg trna) – ulje za sve vaše probleme
/
/
Ulje pasjeg trna (ulje vučjeg trna) – ulje za sve vaše probleme
Bobice pasjeg trna

Ulje pasjeg trna (ulje vučjeg trna) – ulje za sve vaše probleme

Ulje pasjeg trna, ili ulje vučjeg trna, koristi se već hiljadama godina kao prirodni preparat koji ima odlično dejstvo protiv najrazličitijih medicinskih tegoba. Ulje pasjeg trna dobija se iz istoimene biljke – vučjeg ili pasjeg trna (Hippophae rhamnoides), a odlikuje se crveno-narandžastom bojom, ali i mnogim nutricionističkim svojstvima, koji ga čine odličnim saradnikom dobrog zdravlja!

Ipak, to nije sve što ulje pasjeg trna ima da ponudi.

Naime, kada je u pitanju ulje pasjeg trna kozmetika, odnosno kvalitetna, prirodna kozmetika, ima ovo ulje u svojim preparatima. Zato je i vaša omiljena prirodna kozmetika dr Wolfin, koja uvek ide u korak sa prirodnim, kozmatičkim trendovima, u svoje proizvode uključila i ovaj magičan sastojak – ulje pasjeg trna.

No, pre nego što saznate gde blagotvorno ulje pasjeg trna u dr Wolfin kozmetičkim proizvodima možete da pronađete, najbolje je da vam predstavimo i razloge zbog kojih se kaže  – ulje koje je rešenje za sve vaše probleme.

Ulje pasjeg trna i svi njegovi blagotvorni nutrijenti

Ulje pasjeg trna bogato je najrazličitijim vitaminima, mineralima i biljnim jedinjenjima. 

Ovo ulje puno je antioksidanasa, koji pomažu i štite organizam od starenja i bolesti kao što su različite srčane tegobe

Ako Vam kažemo da se ovde nalaze i velike doze: kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa i fosfora, ali da ni to nije sve, već je ulje pasjeg trna bogato i vitaminima kao što su: vitamini  B1, B2, B6, C i vitamin E – sigurno već razumete zbog čega je ovo ulje tako blagotvorno i delotvorno za najrazličitije zdravstvene aspekte. 

Ukoliko Vas zanima koja su to medicinska stanja za koja ulje pasjeg trna može pomoći – tu smo da Vam pružimo sve odgovore.

Ulje pasjeg trna za zdravlje – svi zdravstveni benefiti

Pa, koje su to zdravstvene tegobe protiv kojih  je ulje pasjeg trna, naučno dokazano, odličan borac?

To su, pre svega: srčane bolesti, kancer, dijabetes, pa čak i određena stanja jetre, ali i poboljšanje imuniteta generalno. 

Antioksidansi ulja pasjeg trna mogu redukovati rizik najrazličitijih srčanih oboljenja, uključujući trombozu, loš krvi pritisak i neadekvatan nivo holesterola u krvi. 

Kada je reč o dijabetesu, ulje vučjeg trna može poslužiti kao sjajna prevencija! Istraživanja su pokazala da može redukovati nivoe šećera u krvi, pospešivanjem lučenja insulina u ogranizmu.

Kada, čak i površno, pređemo preko svih blagotvornih uticaja ulja pasjeg trna na zdravlje, jasno nam je da je ono posebno dobro i preporučljivo za čitav imunitet i njegovu jačinu. 

No, iako su ovo izuzetno važni aspekti ulja pasjeg trna, znamo koji aspket Vas posebno zanima – njegovo dejstvo na kožu

Pa, evo kako ulje pasjeg trna deluje na kožu, njeno stanje i zdravlje.

Devojka nanosi ulje na kožu lica

Ulje pasjeg trna za kožu – miljenik dermatologa

Blagotvorno, a tako retko, ulje pasjeg trna definitivno je nešto što bi trebalo da se nađe kao deo formula kozmetičkih proizvoda koje svakodnevno koristite za negu najvećeg organa. 

Retko koji dermatolog ne ističe blagotvorne efekte ovog ulja po kožu. Pre svega, od njih možete čuti da je ulje pasjeg trna izvrstan štit za kožu, ali i to da poboljšava njeno celokupno zdravlje i stanje.

Istraživanja uticaja ulja vučjeg trna na kožu, pokazala su da je ono pospešuje zaceljivanje rana i stimuliše regeneraciju kože. Slično tome, ulje pasjeg trna se u istraživanjima pokazalo i kao odličan, prirodni štit kože protiv UV zračenja, te je dobar način i da pocrnite na zdrav način

Ulje pasjeg trna tako dakle, potpomaže zaceljivanje kože, ali i blagotvorno deluje na sprečavanje pojave oštećenja na koži od sunčevog zračenja. 

Dermatolozi veruju da ove, po kožu fenomenalne, odlike ulja pasjeg trna, potiču iz njegovog bogatstva omega-7 i omega-3 nezasićenim masnim kiselinama, ali i zbog drugih nutricionističkih odlika ovog sjajnog ulja.

Osim toga, do sada se istraživanjima pokazalo i to da ovo ulje poboljšava elastičnost kože, a i da preventivno deluje na suvoću kože i njeno perutanje.

Više nego dovoljno razloga da ulje pasjeg trna odmah postane deo vaših rutina ulepšavanja, zar ne?

Dr Wolfin prirodna kozmetika i ulje pasjeg trna

Dr Wolfin kozmetički preparati, pored divnih efekata kojima unapređuju kvalitet, izgled i zdravlje kože, za svoj najveći adut imaju upravo upotrebu najboljeg iz prirode.

Naše formule baziraju se na korišćenju najboljeg što nam priroda nudi, a samo s jednim ciljem – dolaskom do kože kojom ste zadovoljne – blistavog tena i zdrave teksture. Zato Vas sigurno ne čudi to što smo u određene proizvode, kao što su Total Renewal serum i krema za područje oko očiju sa hijaluronom, uključili i dodatno ih oplemenili upravo ovim, magičnim uljem. Kada prirodna nega postane Vaša navika, a korišćenje dr Wolfin kozmetike rutina – saznaćete šta znači “zahvalnost kože”. Počastite svoj najveći organ kvalitetnom prirodnom kozmetikom, koja u sebi sadrži i blagotvorno ulje pasjeg trna – rezultati će biti fenomenalni!

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.