Ulje noćurka (jagorčevine) za kožu i sve njegove prednosti
/
/
Ulje noćurka (jagorčevine) za kožu i sve njegove prednosti
Ulja za negu kože

Ulje noćurka (jagorčevine) za kožu i sve njegove prednosti

Ulje noćurka, odnosno ulje jagorčevine, dobija se od biljke, uz koju mnogi stavljaju adut “lekovita”, a među prvima je koja cveta na proleće. Jako se lako uzgaja i rasprostranjena je u celoj Evropi, Severnoj Americi, a i na području jugozapadne Azije i severnozapadne Afrike.

Žuti noćurak, ili jagorčevina, odavno je pronašao namenu u narodnoj, alternativnoj medicini, a sve češće se nalazi i na ženskim kupatilskim policama. 

Naime, ulje noćurka pokazalo se kao sjajan saveznik negovane i lepe kože.

Da li ste znali da ulje noćurka znatno poboljšava celokupno zdravlje kože? 

Zato je ulje noćurka svoju svrhu našlo i u asortimanu dr Wolfin prirodne kozmetike, poznate po uključivanju isključivo najboljih sastojaka iz prirode u svoje proizvode. Lepa i negovana koža, uz dr Wolfin prirodnu kozmetiku, nikad nije bila lakše i brže dostižna.

No, koje su još prednosti ulja od noćurka, kakav treba da bude način upotrebe ulja jagorčevine i u kojim dr Wolfin proizvodima ćete ga pronaći?

Odgovore na sva pitanja nudimo vam u redovima pred Vama. 

Ulje žutog noćurka kao borac protiv akni

Ulje noćurka za kožu čini puno toga, ali ono što dermatolozi navode kao njegovu najveću prednost, definitivno je to što je sjajan borac protiv akni.

Od potkožnih bubuljica, preko klasičnih akni, pa sve do mitisera – ulje žutog noćurka je njihov najveći neprijatelj!

Ovo ulje bogato je sastojcima za kojima koža koja je sklona iritacijama i aknama vapi. Čak je otkriveno da su američki starosedeoci za tretiranje rana i radi njihovog bržeg zarastanja, koristili upravo ulje noćurka!

Ova odlika čudotvornog ulja jagorčevine, preporučila ga je da bude deo dr Wolfin hranljive atopijske kreme, pogodne za negu osetljive kože sklone mnogim iritacijama, ali i ekcemima i dermatitisu.

Kad smo kod toga, ulje noćurka odlično je i za tretiranje ekcema!

Ulje jagorčevine protiv ekcema

U određenim zemljama, ulje jagorčevine odobreno je kao glavni metod za tretiranje ekcema, upalnog kožnog stanja.

Dok određena istraživanja kažu da je ulje jagorčevine izuzetno dobro za kožu pogođenu ekcemom, druga osporavaju učinak ulja noćurka kao pogodnog za tretiranje ovog upalnog stanja.

Ipak, kozmetika na bazi sastojaka iz prirode, a posebno ona koja uključuje ulje žutog noćurka, sasvim neosporno više prija koži sklonoj upalnim stanjima i procesima, od one koja sadrži veštačke supstance kao što su paraben, silikon, veštačke boje i mirisi

Upravo dr Wolfin prirodna kozmetika oslobođena je ovih veštačkih supstanci, koje nikako ne mogu biti deo prave nege bilo kakvog tipa kože, a posebno onog sklonog iritacijama i upalama. 

Ulje noćurka produžava mladalački izgled kože

Još  jedan veliki benefit ulja od jagorčevine, svakako je njegova sposobnost usporavanja  starenja kože i ublažavanja sitnih bora.

Naime, ovo ulje bogato je gamalinolenskom kiselinom i antioksidansima, koji su odlični adut anti-age kozmetike, čiji je cilj podmlađivanje kože, ubljažavanje bora i sprečavanje njihovog stvaranja. 

Zato je ulje jagorčevine pronašlo svoje mesto u Total Renewal serumu, koga čini 7 čarobnih ulja i vitamina, a čija je glavna svrha upravo podmlađivanje kože, njeno regenerisanje i povrtatak prirodne blistavosti najvećeg organa.

Žuti noćurak - jagorčevina

Ulje noćurka za zdravu kožu kakvu ste oduvek želeli

Sudeći po dermatološkom istraživanju obavljenom 2005. godine – ulje noćurka dokazano blagotvorno deluje na celokupno zdravlje i stanje kože!

Kako sjajna vest, zar ne? 

To što se u prirodnim sastojcima, kao što je ulje od noćurka, krije odgovor na sve Vaše dermatološke želje!

Evo šta sve ulje žutog noćurka može učiniti za kožu:

  • omekšava je
  • unapređuje njenu elastičnost
  • hrani je
  • popunjava bore
  • pomaže koži da se bori protiv umornog izgleda

Kraće rečeno – ulje noćurka može da poboljša celokupno stanje kože i pozitivno utiče na zdravlje najvećeg organa, kao i sve karakteristike koje ga čine. 

Dermatolozi smatraju da je ulje od jagorčevine ovako blagotvorno za kožu zbog gamalinolenske kiseline, koja je idealna za strukturu, teksturu i funkcionisanje kože, a organizam je ne može samostalno proizvesti. Zato je ulje noćurka sjajan način da se koži obezbedi ova, po nju poželjna, kiselelina.

Kako se koristi ulje noćurka?

Ulje noćurka može se pronaći u formi čistog ulja, u formi tableta i kapsula i kao deo prirodne kozmetike. 

Ukoliko ulje jagorčevine želite uneti u organizam putem suplemenata u vidu tableta ili kapsula, savetujemo da se pre toga konsultujete sa lekarom i dermatologom, a zatim ulje jagorčevine unosite na način koji je on propisao i koji će biti označen na uputstvu za upotebu. 

Kada je reč o čistom ulju, njega treba nanositi na kožu u minimalnim količinama. Preporučuje se oprez na području oko očiju, jer ga ono može iziritirati – posebno ukoliko nije čisto. 

Najbolji izbor zato predstavlja korišćenje proverenih, prirodnih kozmetičkih preparata dobre reputacije, koji u sebi sadrže i ulje noćurka, ali i druge blagotvorne, prirodne sastojke sa kojima ono čini najbolji sklad i sve za čime je Vaša koža žudela. 

Najbolja dr Wolfin prirodna kozmetika definitivno je ono što želite da uvedete u Vaše svakodnevne rituale nege, a pored sjajnih sastojaka, odlikuje se i vrlo praktičnim bočicama, koje su lake za korišćenje i pogodne za jednostavno nanošenje.

Pa, jeste li već uključili neku od dr Wolfin krema za uljem noćurka u vašu beauty rutinu? Koža vam je sigurno zahvalna na ovakvom tretmanu!

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.