Ulje maline – spas za kožu tokom hladnih dana
/
/
Ulje maline – spas za kožu tokom hladnih dana
ulje maline nanosenje na kozu

Ulje maline – spas za kožu tokom hladnih dana

Ulje maline sve je češći stanovnik kupatilskih polica, gde među ostalom kozmetikom, kojom dame obožavaju da neguju svoju kožu, srećno pronalazi svoje mesto. Nakon što smo stekle uvid u sve prednosti koje ulje maline ima po kožu, njen kvalitet i mekoću, to nas ni ne čudi!

Ulje od maline, odnosno od njenih semenki, predstavlja pravi spas za kožu tokom hladnih dana, ali ima i mnoge druge benefite!

Zanima vas koji su benefiti nege ovim uljem? Da li i Vi treba da uključite ulje maline u svoje omiljene rituale nege?

Dr Wolfin uvek preporučuje negu prirodom! I ne samo da je preporučujemo, nego pružamo i rešenje. Svi kozmetički proizvodi iz naše ponude svoje blagotvorne efekte po kožu duguju pre svega prirodi! Ona nam je dala sve što nam je potrebno, pa tokom kreiranja kozmetike nismo hteli da je remetimo i mešamo sa, po kožu štetnim, supstancama kao što su: veštački mirisi i boje, paraben ili silikon. 

Pa, da li je i ulje maline dobar dodatak uz vašu svakodnevnu negu sa dr Wolfin prirodnom kozmetikom

Sve o ulju od maline saznaćete u redovima pred vama, te i sami možete da donesete zaključak o tome da li ćete iskoristiti sve pogodnosti koje ono ima po kožu.

Sastav ulja od maline – blagotvorni sastojci posebno dobri za kožu

Ulje maline je sjajnog sastava. Pre svega, bogato je esencijalnim masnim kiselinama, najviše linolnom kiselinom. Sadrži vioke nivoe tokoferola (vitamin E) koji se ponaša kao antioksidant, kao i karotenoida (vitamin A). Svi ovi sastojci sjajni su za kožu, posebno tokom hladnih meseci, kada joj treba posebna pažnja i nega. Zbog svog sastava, ulje maline ima i izvrsne anti-upalne kvalitete, ali i odlike koje ga preporučuju da postane deo svakodnevne nege kože.

Ulje od maline – upotreba i svi kozmetički benefiti

Sada kada znamo da divne crvene maline imaju mnogo više od sjajnog ukusa koji obožavamo – vreme je i vam kažemo kako ih možete upotrebljavati u kozmetičke svrhe i koji su benefiti koje po kožu imaju ove divne voćkice.

Ulje od maline je sve češći sastojak mnogih krema za lice, losiona, balzama za usne, ali i seruma. Obično je deo kozmetike za zimsku i jesenju negu, odnosno kozmetički “bogatijih” proizvoda. Dobro je poznati saveznik protiv najrazličitijih upalnih pojava, pa tako i onih na koži, zato se posebno preporučuje za negu svima koji imaju problema sa aknama i sličnim nepravilnostima na koži.

Smatra se da ulje maline ima odlične efekte i na ozbiljnije kožne probleme, kao što je ekcem. Kako bi se ovo stanje, uz ulje maline, poboljšalo, potrebno je koristiti ga redovno, a njegov sastav, sa esencijalnim masnim kiselinama čini ga bogatim omegom, što je odličan pokazatelj potencijala ovog ulja za rešavanje kožnih problema. 

Ulje maline za sunčanje – izvrsna prirodna zaštita

Ulje maline pokazalo se i kao sjajan sastojak krema za zaštitu od sunčevih zraka! Istraživanje je pokazalo da ulje ima jednaku sposobnost apsorbovanja UV zraka kao i krema za sunčanje sa SPF 28-40 faktorom!

Ovo nije sve!

Ulje maline takođe ima i sjajna antioksidantna i hidratantna dejstva i benefite, pa je popularan sastojak i kozmetičkih proizvoda koji za glavni cilj imaju hidrataciju kože.

Sada sigurno želite da znate kako se ulje maline uopšte dobija i na koji način.

drwolfin ulje maline

Kako se pravi ulje od maline?

Ulje maline dobija se od sitnog semenja ove šumske voćke.

Pravi se hladnim presovanjem semenja i može biti u rafinisanoj i nerafinisanoj formi. Ono se obično pravi na mestima koje su prirodno stanište maline, a naše podneblje poznato je po uzgoju ove voćke!

Kada se ulje napravi, njegova boja može biti različitih nijansi – od potpuno providne, pa sve do snažno žute ili zelene. Miris mnogi opisuju kao zemljan, svež, blag i sličan nalik mirisu krastavca. Neki ga ne smatraju atraktivnim, ali niko ne poriče sve benefite koje ulje maline ima po kožu!

Kako koristiti ulje od maline za kozmetičke svrhe?

Ulje maline ima srednji efekat upijanja na koži. Ulje je dosta blago, suvo i tanko, ali ima uljani, svilenkasti finiš na koži. Zbog toga se ne preporučuje da ovo ulje bude bazična nega, već je najbolje koristiti ga kao dodatak nezi.

Zato je najbolji ritual nege kože onaj koji uključuje prirodnu hidratantnu dnevnu kremu, blago sredstvo za čišćenje lica, kao što je prirodni gel koji čisti pore temeljno, a istovremeno na nežan način. Naravno, ne smete da zaboravite ni da negujete područje oko očiju, pa vam je potrebna i bogata, prirodna krema za negu zone oko očiju.

Tek kada uspostavite ovako sjajnu bazičnu negu, koju ćete poklanjati svojoj koži na svakodnevnom nivou, preporučuje se da uvedete i bogatije rituale lepote, koji se ne praktikuju svakodnevno. 

Upravo ulje maline predstavlja savršen dodatak svakodnevnoj brizi o koži. Ovaj proizvod odličan je za korišćenje u periodima kada je koža izloženija jakim sunčevim zracima, nego što je to obično slučaj – letnjim mesecima. Odlično će štititi kožu i predstavlja sjajan način da pocrnite zdravo!

Ulje maline kao spas za kožu tokom hladnih dana

Za uljem maline rado posegnite i u hladnim, vetrovitim zimskim i jesenjim danima. Hladna klima može imati vrlo negativnog uticaja na kožu, a poznato je da je jako osušuje. Zato, zimska, ali i jesenja nega lica, može da bude obogaćena uljem od maline! Ovo je sjajan način da usrećite kožu i nahranite je tokom hladnih, za kožu iscrpljujućih, dana. Ulje maline ostaviće kožu svilenkastom, mekanom i nežnom.

Napravite dobrodošlicu za ulje od maline tako što ćete joj osloboditi mesto da na kućnoj “kozmetičkoj polici” bude u društvu vaše omiljene dr Wolfin prirodne kozmetike! Koža će vam biti zahvalna.

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.