Ulja za lice – sve što treba da znate o uljima u kozmetici za negu lica
/
/
Ulja za lice – sve što treba da znate o uljima u kozmetici za negu lica
Ulje za lice u staklenoj bočici

Ulja za lice – sve što treba da znate o uljima u kozmetici za negu lica

Ulja za lice mogu se koristiti samostalno, u svojoj čistoj formi, ali su i čest deo kozmetičkih preparata, gde prave odličnu kombinaciju sa drugim korisnim supstancama koje doprinose negovanom izgledu i zdravlju teksture kože lica.

Ulja za lice obavezno se koriste za masažu lica, ali i za mnoge druge tretmane, pa i tokom svakodnevnih, jutarnjih i večernjih rutina nege

Čemu ulja za lice služe? Koja se najčešće koriste? Kakve sve benefite donose i da li ulje za lice već danas treba da postane i deo vaše svakodnevne nege?

Sve što treba da znate o uljima za lice predočićemo vam u nastavku teksta.

Ulja za lice predstavljaju prirodan izvor nutrijenata

Dok se kozmetički preparati bazirani na sintetičkim sastojcima sastoje od veštački stvorenih molekula koje hrane kožu, hidriraju je ili služe nekoj drugoj svrsi nege, ulja za lice su prirodno puna korisnih nutrijenata, kao što su antioksidansi, omega kieline, pa i vitamina (najčešće vitamina E) i karetonoida.

Već znate da koža upija?

Upravo zato se zarad njene nege oslanjamo na preparate koji se topikalno nanose više nego na oralnu suplementaciju. Iako i način ishrane može imati uticaja na stanje i izgled kože, kozmetika se uspostavlja kao ključna, a svaki molekul koji je dovoljno mali da prodre kroz pore, dubinski hrani i samu kožu.

Upravo zato blagotvorni nutritivni sastav ulja predstavlja i njihov najveći benefit – ulja hrane kožu tako je dubinski negujući i snabdevajući korisnim nutrijentima. Samo jedna kap ulja za lice kao što je ono od jojobe, makadamije ili ruže neretko sadrži više korisnih sastojaka od velike količine mnogih preparata za negu koji se baziraju na sintetičkim supstancama.

Ulja za lice deluju u simbiozi sa prirodnim uljem kože

Iako vam se može učini logičnim tvrdnja da ulja za lice odgovaraju samo suvoj koži, dok masan tip kože lica ne trpi dodatno zamašćivanje, ulja su zapravo pogodna za sve tipove kože, samo treba odabrati pravo..

Dok suvoj koži nadoknađuju nedostatak prirodnog sebuma, masnu kožu dovode u ravnotežu, tako što regulišući proizvodnju sebuma na koži i oslobađaju lice viška masnoće. Tako ulja za lice deluju u koordinaciji sa prirodnim uljem koje koža proizvodi i prave savršen balans, pogodan za sve tipove kože. 

Ulje za lice štiti kožu lica od spoljnih uticaja

Pošto su ulja lipofilna, ona mogu da prodru u dubinske slojeve kože tako čuvaći vodu i druge korisne nutrijente u njenim dubokim slojevima, štiteći ih istovremeno od prodiranja toksina i drugih loših i neželjenih supstanci. Ulja mogu sprečiti i nastanak iritacije izazvane spoljašnjim faktorima, smanjiti upalne procese i smiriti kožu.

Ulje za negu kože lica u staklenoj bočici

Osim toga, neka ulja sudeći po istraživanjima imaju i SPF dejstvo, te u nekoj manjoj meri štite kožu i od sunčevog zračenja (studija iz 2009. godine pokazala je da na primer kokosovo ulje ima zaštitu od 7 SPF). Ove osobine ulja za lice čine naročito pogodnim i preporučljivim za kožu dama iz urbanih sredina, koja je konstantno izložena toksinima iz vazduha, smogu i drugim neželjenim mikroorganizmima.

Ulja potpomažu bolje upijanje krema

Molekula ulja mogu biti savršeno prevozno sredstvo za druge kozmetičke preparate do dubljih slojeva kože, te vašu anti-age kozmetiku dovesti do što intenzivnijeg dejstva. Ulja se ponašaju kao naročito dobri dostavljači aktivnih sastojaka biljaka, pa najbolje deluju u simbiozi sa drugim prirodnim sastojcima, pa su naročito čest sastojak prirodne kozmetike.

Ulja za lice mogu redukovati pojavu finih linija i borica

Mnoga ulja za lice puna su antioksidanasa koji mogu prevenirati pojavu znaka starenja na licu, boreći se protiv slobodnih radikala i sprečavajući nastanak oštećenja u ćelijima. Dubinski hraneći kožu korisnim nutrijentima i tako zadržavajući njeno prirodno blistavilo i elastičnost, ulja za lice i snabdevaju kožu hranljivim nutrijentima, koje će ona obožavati. Za ovu svrhu najdelotvornijim se smatraju ulja bogata vitaminom E, kao što je arganovo ili ulje maline.

Valja napomenuti da neka ulja imaju i antibakterijsko dejstvo, pa mogu pomoći i u borbi protiv akni i sličnih problema uzrokovanih bakterijama. 

Sada kada znamo sve benefite ulja za lice, ostaje pitanje: kako ih uključiti u svakodnevnu negu? 

Ulja za lice u nezi – kako ih koristiti i nanositi na kožu? 

Već smo naglasili da dragocena biljna ulja ne moraju nužno da budu samostalno primenjena da biste postigli željeni efekat, već i u kombinaciji sa drugim sastojcima mogu biti vrlo delotvorna. 

Upravo zato smo ih uključili u naše kozmetičke preparate: kreme, serume i čistilice za lice

Kad smo već kod čišćenja – da li ste znali da ulja fenomenalno skidaju šminku i druge nečistoće sa lica? Smatra se da najbolje deluju na uklanjanje uljanih tekstura sa lica, kao što su karmini, tečni puderi i maskara, ali u kombinaciji sa drugim sastojcima koji uklanjaju nečistoće vrlo lako mogu ukloniti svaku vrstu prljavštine i neželjenih sastojaka.

Dr Wolfin prirodna kozmetika odlikuje se jedinstvenom kombinacijom prirodnih ulja sa drugim sastojcima iz prirode. Mešavine na kojima se bazira stvorene su uz oslanjanje na naučne principe, dok su sami sastojci pozajmljeni iz prirode. LIšena parabena, silikona, veštačkih boja i mirisa, naša kozmetika idealan je način da inkorporirate blagotvorna ulja u svoje svakodnevne rutine nege.

Od hidratantne dnevne kreme koja u svom sastavu ima ulje jojobe, brusnice i avokada, pa do antiox seruma koji je sastavljen od miksa prirodnih ulja i ekstrakata, a ima sposobnost hvatanja slobodnih radikala od preko 83% – naša kozmetika pruža mogućnost da svakim korakom nege svoju kožu počastite fenomenalnim uljima iz prirode i osetite sve benefite koje će joj ona pružiti.

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.