Ruža u službi lepote – najlepši cvet za negu lica i tela
/
/
Ruža u službi lepote – najlepši cvet za negu lica i tela
Buket ruža

Ruža u službi lepote – najlepši cvet za negu lica i tela

Ruža spada u red vanvremenskih klasika među cvetovima, koji uvek i u svakoj prilici izazivaju lepa osećanja i dobro raspoloženje. Ovaj cvet poseduje autentičnu dozu elegancije i jedinstvenu mirisnu notu, zbog kojih je svoju primenu našao i van cvećara i poklona. 

Naime, ruža je čest sastojak kvalitetnih kozmetičkih preparata namenjenih najfinijoj nezi kože lica i tela. Efekat cveta na mladolik izgled i svežu kožu ga čini omiljenim među damama, koje u ružinom mirisu uživaju kroz svakodnevne rituale nege i lepote. 

U nastavku predstavljamo sve efekte ruže na mladolik izgled, kao i načine na koje se ruža može naći u vašoj svakodnevnoj upotrebi. 

Ružino ulje za lice – najnežniji tretman za kožu 

Upotreba ruže u kozmetičke svrhe nije novina, budući da se ulje divlje ruže koristilo još u drevnoj Indiji i antičkoj Grčkoj za tretmane ulepšavanja, ali i osvežavanje prostora neodoljivim mirisom cveta ruže. 

Najveće vrednosti ruže su skoncentrisane u njenim laticama, koje sadrže esencijalna ulja i dragocene lipide za kožu. Oni podstiču vlažnost i elastičnost kože, zbog čega je ružino ulje za lice idealno za crvenu, iziritiranu i suvu kožu. 

Ulje divlje ruže koje se dobija iz njenih semenki veoma je bogato kiselinama koje doprinose proizvodnji kolagena u koži, a visoka koncentracija nezasićenih masnih kiselina doprinosi bržem zarastanju i lečenju ožiljaka na bilo kom delu tela. Ružino ulje za negu je odlično i za ruke, pa su primena i benefiti ulja dvostruki!

Treba napomenuti i to da kvalitetni kozmetički proizvodi sa sastojkom ruže, sadrže takvu formulu i teksturu koje ne izazivaju iritacije i neprijatnost prilikom upotrebe. Ovo je slučaj i sa ružinim uljem koje deluje antiseptično, smirujući kožu i pružajući joj neophodne sastojke za čvrstinu, sjaj i elastičnost.

Eterično ružino ulje za masažu – sofisticirane mirisne note 

Masaže i spa tretmani bi bili nepotpuni bez prijatnih i umirujućih mirisnih nota koje umanjuju napetost i stres, pomažući i kod glavobolje i nesanice. Jedno od najlepših eteričnih ulja koje se koristi u ove svrhe je upravo ružino ulje. Osim što hrani kožu, ono izvrsno obnavlja ten čineći ga sjajnim i glatkim, a uz to smanjuje i najsitnije bore i ožiljke. 

Za samo jednu kap ružinog eteričnog ulja potrebno je oko 60 ružinih cvetova, dok se za jednu litru ovog proizvoda utroši čak četiri do pet tona latica. Osim što je za proizvodnju ovog ulja potrebno mnogo materijala, ono je skupoceno i zbog ljudskog truda koji je potrebno uložiti – grmovi ruža se održavaju ručno, a branje i sortiranje latica se vrši na isti način. 

Latice ruže

Ružina vodica za hidrataciju i čišćenje lica

Još jedan sjajan ružin proizvod je ružina vodica. Nastaje tokom proizvodnje eteričnog ulja, tačnije tokom destilacije vodenom parom, kada se dobija fenomenalan ružin hidrolat, odličan za hidrataciju i kao tonik. Ružina vodica izuzetno blagotvorno deluje na lice, jer sadrži vitamine A, C i E i prirodne kiseline koje optimalno deluju na kožu. 

Ružina vodica je najbolja za upotrebu kroz prirodne proizvode koji ne sadrže aditive. Moguće je dobiti je i samostalnom pripremom, međutim, tako pripremljena ružina vodica ne traje dugo jer u nju brzo dospevaju bakterije, čime se gube glavna svojstva proizvoda. 

Zbog toga su najbolji izbor kvalitetni anti age serumi sa sastojkom divlje ruže ili prirodne kreme za lice, a njihova upotreba se preporučuje već prilikom pojave prvih bora, kako bi prevencija i njihovo ublažavanje bilo efikasno. 

Za dame kojima anti age proizvodi još uvek nisu potrebni, divlja ruža se može “konzumirati” putem maski za lice koje će ga očistiti, osvežiti i pružiti mu još mlađi izgled. Ružina kozmetika je pogodna za korišćenje u svim uzrastima, pa sa ovim proizvodima nikada nećete pogrešiti. 

Cvetovi ruže

Divlja ruža u parfemima i kupkama

Neizostavan deo najlepših parfema i kupki su upravo ulje divlje ruže ili ružina vodica. Ovaj dodatak parfemima pruža izvesnu dozu elegancije damama koje ga nose, jer ruža uvek deluje umirujuće i nežno, pa su ružini parfemi i ženstvenost neraskidivo povezani. 

Kupke su namenjenje za trenutke opuštanja i relaksacije, a najvažniji deo svake od njih su latice ruža, upravo zbog njihovog blagotvornog dejstva na kožu i savršenog mirisa koji ispunjava čitavu prostoriju. Telo je nakon takve kupke osveženo, a koža mekana i sjajna. 

Ruže se najviše uzgajaju u Bugarskoj, Turskoj, Iranu i Maroku, a cenjene su u celom svetu. Osim što su najlepši izraz iskrenih emocija, neizostavan su deo svakodnevne nege. Ruže i kozmetika su povezane na mnogo načina, a u to ćete se uveriti ako obratite pažnju na činjenicu da većina prirodnih proizvoda za lice sadrži upravo magični sastojak ovog cveta. 

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.