Proširene pore na licu – šta su i kako ih smanjiti?
/
/
Proširene pore na licu – šta su i kako ih smanjiti?
portret devojke sa čistim licem

Proširene pore na licu – šta su i kako ih smanjiti?

Da li vas muče proširene pore na licu i čini vam se kao da se svakoga dana odraz u ogledalu menja, a one postaju veće?

Ne brinite – proširene pore jedan su od najčešćih problema pripadnica ženskog pola, a obradovaćete se kada čujete da su rešive! Uz doslednu negu odgovarajućom kozmetikom možete ih značajno umanjiti, te postići blistav izgled kože. 

Ipak, da biste znali kako da rešite problem proširenih pora, pre svega je nephodno da se sa njim upoznate. Stoga vam u narednim redovima dajemo odgovore na sve nepoznanice i neodgovorena pitanja u vezi sa proširenim porama. 

Šta su proširene pore? 

Proširene pore na licu javljaju se u vidu rupica, a najuočljivije su na obrazima i u takozvanoj “T zoni” – bradi, čelu i nosu. Ove nesavršenosti najčešće predstavljaju estetski problem, budući da su uglavnom uočljive čak i nakon nanošenja šminke. 

Izuzev nesavršenoog izgleda lica, proširene pore sklone su infekcijama, pa usled neadekvatne nege može doći do njihovog začepljenja i upalnog procesa u koži lica. 

Zašto nastaju proširene pore? 

Za početak ćemo se posvetiti važnim činjenicama i odgovoriti na pitanje koje muči mnoge od vas – koji su uzroci proširenih pora

Nekoliko je ključnih faktora koji dovode do proširenih pora na licu: 

  • Genetska predispozicija

Ukoliko jedan roditelj ima problem sa proširenim porama, postoji verovatnoća da će i dete imati. Isto tako, genetika utiče na ton, odnosno boju kože, a proširene pore česta su pojava kod osoba tamnijeg tena.

  • Tip kože

Proširene pore česta cu pojava kod osoba masne i kombinovane kože lica. Sebum uzrokuje širenje zidova pora, što dovodi do njihovog rastezanja i prepoznatljivog izgleda lica, posebno u “T zoni” gde se sebum luči u najvećoj meri. Izuzev sebuma, znoj takođe utiče na njihovo širenje, pa su proširene pore mnogo uočljivije kod profesionalnih sportista. 

  • Godine starosti 

Starenje se ubraja u uzročnike proširenih pora. Poznato je da kako starimo smanjuje se elastičnost kože i proizvodnja kolagena, te pore “upadaju u kožu” što ih čini još uočljivijima. Sa druge strane, tokom tinejdžerskog doba, usled dejstva hormona, dolazi do većeg lučenja sebuma i širenja pora, pa možemo reći da godine igraju veliku ulogu. 

  • Preterana izloženost sunčevom zračenju 

Poznato je da preterano izlaganje sunce može dovesti do fleka na licu i ubrzati starenje kože. Isto tako, pod dejstvom sunčevih zraka dolazi do smanjenja kolagena, elastičnosti i koža postaje zadebljana što rezultira pojavom priširenih pora.

Faktori koji utiču na nastanak proširenih pora veoma su značajni na putu rešavanja problema. Budući da lepota i zdravlje kože dolaze iznutra, verujemo da svaki problem tako i treba rešavati – počevši od uzročnika

devojka ispred ogledala nanosi serum na liceOdgovarajućom negom do blistave kože i manjih pora

Proširene pore su problem o kojem redovno treba brinuti. Adekvatnom negom postiže se zaglađen izgled kože, a duboke rupe na licu znatno se smanjuju. Stoga je pre svega važno da se utvrdi tip kože i u skladu sa tim prilagodi nega lica

Kako bi efekti bili što vidljiviji, neophodno je da u svoju rutinu uključite visoko kvalitetne kozmetičke preparate, za čije kreiranje se pobrinuo Dr Wolfin tim koji sa puno pažnje radi na proizvodnji kozmetike nastale sinergijom nauke i prirode.

Nakon određivanja tipa kože, neće vam biti teško da pronađete preparate za sebe. Ne zaboravite da svakodnevno poštujete dobro poznatu rutinu – čišćenje, toniranje, hidratacija. 

A sada dolazimo do ključnog pitanja: 

Kako delovati na uzrok nastanka proširenih pora? 

Godine starosti i genetika kao uzrok proširenih pora

S obzirom na to da genetiku ne možete promeniti, a starenje zaustaviti, preostaje vam da u svoju rutinu nege kože uključite preparate koji će ublažiti efekte starenja, podstaći proizvodnju kolagena, vratiti elastičnost i jedrinu vašem licu. 

Kako bismo vam ponudili sveobuhvatno rešenje za ublažavanje efekata starenja, pripremili smo anti age set pogodan za sve tipove kože. Ovaj set uključuje hidratantnu kremu, anti age serum 35+ i anti age kremu za zonu oko očiju. 

Pomenuti preparati pokazali su visoku efikasnost kod ublažavanja znakova starenja, podsticanja sinteze kolagena, stimulacije mikrocirkulacije kože i održavanja elastičnosti kože. 

Još jedan preparat koji ne smemo izostaviti kada govorimo o stimulaciji proizvodnje, odnosno sinteze kolagena, jeste serum sa vitaminom C koji je prepoznatljiv po svojim blagotvornim dejstvima poput ujednačavanja tena, teksture kože i pospešivanju proizvodnje preko potrebnog kolagena. 

devojka ispred ogledala namešta kosuRešenje za proširene pore nastale usled prekomernog lučenja sebuma 

Ako pripadate grupaciji koja se suočava sa proširenim porama usled masne ili kombinovane kože, rešenje je jednostavno – u vašu rutinu uključite proizvode namenjene ovim tipovima kože. 

U našu paletu proizvoda uvrstili smo dnevnu kremu za mešovitu, masnu i problematičnu kožu

Ova lagana formula idealna je za normalizaciju i umirivanje masne kože, poboljšava njenu teksturu, dok je ujedno hidrira. Ovaj preparat, baš kao i svi proizvodi iz našeg asortimana ne sadrži paraben, silikone, veštačke boje i mirise. Ovakav sastav veoma je važan kada govorimo proširenim porama, s obzirom na to da su one sklone upalama.

Čiste pore na licu su preduslov za dugoročno rešenje problema

Za kraj, kao tačku na i dodaćemo važnu informaciju – pore na licu se mogu umanjiti samo ako nisu začepljene. Začepljene pore na licu rezultiraju pojavom akni, bubuljica i mitisera, veoma nezgodnih problema koji narušavaju lep izgled vaše kože, ali i njeno zdravlje. 

Kako biste u što većem nivou eliminisali ovaj problem, izuzev adekvatne nege o kojoj smo pisali, neophodno je da sledite dobro poznate korake čišćenja, te svako veče na spavanje odete očišćenog lica

Za jednostavno čišćenje lica ujutru i uveče, pripremili smo gel za čišćenje lica – blagu formulaciju koja će odgovarati čak i osetljivoj koži. Ovaj preparat pogodan je za skidanje šminke i uklanjanje svih drugih nečistoća sa lica. 

Izuzev svakodnevne rutine čišćenja i hidriranja kože, ne zaboravite da nekoliko puta nedeljno uradite piling lica. U našem asortimanu pronaći ćete piling za lice sa finim perlicama jojobe. Ovaj nežan preparat efikasno uklanja mrtve ćelije, a ostaviće važu kožu čistom i nežnom na dodir. 

Dr Wolfin je vaš verni pratilac na putu ka zdravoj koži lepog izgleda. Istražite našu ponudu i pronađite preparate koji će vas svojim blagotvornim dejstvom nadmašiti vaša očekivanja!

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.