Prolećni detoks kože lica
/
/
Prolećni detoks kože lica
Činija na stolu iz koje izlazi para za naparivanje lica

Prolećni detoks kože lica

Uz adekvatnu negu kože, možemo se uspešno boriti sa prvim, ali i svim znacima starenja koji će uslediti. Jedan od osnovnih načina da to postignemo jeste i rutina kojom kožu negujemo tokom različitih godišnjih doba.

Jedan od bitnijih perioda u godini, kada se tekstura, ali i prirodna barijera kože menjaju i prilagođavaju jesu zima i proleće. U ovom tekstu, opisaćemo neophodne korake kojima ćete se uspešno rešiti mrtvih ćelija na koži nastalih usled koncentrovanih, zimskih tretmana, i objasniti kako da pripremite svoje lice za letnje izlaganje visokim temperaturama.

Zašto je u proleće potreban detoks kože lica?

Koncentrovani proizvodi za negu koje koristimo tokom zime jačaju prirodnu, odbrambenu barijeru kože i tu su da bi zadržavali vlagu koja se tokom zime mnogo lakše gubi, usled naleta vetra i mraza. Zimske kreme su obično bogatije strukture, masnije i imaju produženo dejsvo, poneke su bogate i uljima koja pojačavaju delotvornost krema, shodno tipu kože.

Prolećne i letnje kreme su laganije, često bazirane na vodi. 

Koži je potrebna pomoć da bi se oslobodila umornog izgleda

Kreme namenjene prolećnoj nezi lica bogate su antioksidansima koje se uspešno bore protiv slobodnih radikala u vazduhu kojima smo svakodnevnoizloženi svakoga dana, što zbog smoga, zagađenja, što zbog duvanskog dima.

Osnovni sastojak prolećnih krema koje se bore protiv umorne i blede kože jeste hijaluronska kiselina. Nabavite kremu, serum ili masku sa hijaluronom i predupredite prekomerno isušivanje kože lica, te pojavu perutanja i bubuljica.

Novi rituali za svaki dan – sjajni detoks kože lica u proleće

Kreme za negu lica na travi

Zajedno sa prolećem, dolaze i novi načini za negu i prolećno čišćenje lica koje treba prilagoditi suncu i znoju. To znači da se preko dana uvodi laganija kozmetika na bazi vode, sa vitaminima i antioksidanasima. Shodno stanju kože i godinama, noćna nega i u letnjem periodu podrazumeva intenzivnije tretmane, jer je noć vreme regeneracije i saniranja oštećenja ćelija kože, koja nastaju tokom dana.

1. Prolećno čišćenje lica blagim sredstvima za umivanje

Pre bilo koje kreme, potrebno je temeljno očistiti lice i pripremiti ga za tretman. Za proleće je idealno birati nežnije gelove za umivanje na prirodnoj bazi, bez jakih kiselina i abraziva koje narušavaju pH vrednost kože.

2. Nabavite kreme na bazi hijaluronske kiseline i vode

Naposletku, nakon što ste lice zaista temeljno očistili, ostalo je još da ga kvalitetno hidrirate. Naš je predlog da to uradite hidratantnom kremom na bazi hijaluronske kiseline, koja će zadržati neophodnu vlagu unutar kože i sprečiti da znojenje i sunce isuše osetljive delove lica.

3. Kreme sa zaštitnim faktorom – prolećna nega lica u službi zdravlja

Proleće je i doba godine kada treba posebnu pažnju posvetiti zaštiti kože od štetnog, sunčevog zračenja. Imajte na umu da je jedino zdrava koža – srećna koža, i da vam kao takva nikada neće praviti probleme, ni prilikom promene rutine, niti kada je našminkana!

U vašu svakodnevicu uvedite kreme za zaštitnim faktorom. To ne moraju biti namenske kreme za sunčanje, dovoljno je da vaša dnevna krema (ili puder) poseduje nešto viši SPF

Ukoliko je krema za zaštitu od sunca jedino što ćete naneti na lice, onda se potrudite da pronađete neku koja pored zaštitnog faktora, sadrži i hranljive sastojke koji će negovati kožu.

Sunce je najveći neprijatelj usana!

Često se dešava da usnama ne posvetimo jednaku pažnju, što ne bi smelo da se događa jer su usne jedan od najizloženijih organa – njima dotičemo hranu, piće, direktno su izložene suncu, često namazane ružem i sjajevima.

Povremeni pilinzi učiniće čuda u odstranjivanju suve kože sa usana, a pre svakog daljeg tretiranja šminkom, ne zaboravite da negujete usne prirodnim balzamom koji će ih obnoviti i učiniti glatkim.

Trikovi koji će prolećni detoks kože lica učiniti dugotrajnim

Bela maska za negu kože na licu devojke

Osim dnevne rutine koja će vašu kožu pripremiti za proleće i vrele letnje dane, koži je ponekad potreban poseban treman kako bi održavala blistav ten i čistoću. Da biste u tome uspele, najbolje je s vremena na vreme lice počastiti tretmanima, u salonu ili kod kuće

1. Prolećno čišćenje lica pomoću kućne saune

Na proleće je potrebno što bolje i što više otvoriti pore na licu, kako bi sva prljavština, bakterije i ostaci kreme izašli na površinu i bili isprani. To možete postići naparavanjem lica. Napravite malu kućnu saunu tako što ćete do ključanja zagrejeti vodu u loncu, sačekati minut-dva, pa dodati nekoliko kapi esencijalnog ulja (nane ili čajevca) i postaviti se iznad lonca, sa peškirom preko glave.

Rat između vrućine i esencijalnih ulja!

Esencijalna ulja su jedan najprivlačnijih načina da obogatimo svoju rutinu u nezi kože, a mnoga se mogu pronaći i u kremama i serumima za negu. Međitim – više od tri esencijalna ulja u jednom proizvodu su znak da bi ga trebalo izbeći! Zašto?

Esencijalna ulja u kremama za prolećnu i letnju negu obično se mešaju sa vodom, a voda ih čini nestabilnim tokom izlaganja suncu, pa vaša skupa dnevna krema može biti razlog mnogih nevolja, upala i crvenila. Prirodna ulja su najbolji izbor za negu kože, a esencijalna ostavite za masaže, pravljenje ove male, kućne saune i osvežavanje prostorija!

2. Prirodni piling za lice – otkrijte “novu” kožu

Piling je izuzetno važan za kožu i prolećni detoks lica. Pomoću njega se možemo osloboditi mrtvih ćelija kože, istovremeno stimulišući cirkulaciju i utirući put hranljivim tretmanima. Piling je odličan način za detoksikaciju i lako se može obavljati kod kuće.

Ponovo, u zavisnosti od tipa kože, koristite piling koji će očistit pore ali biti dovoljno blag da ne iziritira lice. 

3. Prolećni detoks lica – maske za lice na prirodnoj bazi

Maske za lice namenjene su dodatnoj nezi kože lica. Maske su i veoma delotvoran način da povratimo izgubljenu vlagu i da osvežitmo kožu tokom toplijih dana. 

Hidrirajte kožu maskama koje su bogate vitaminom E, antioksidansima i omega masnim kiselinama, dakle – zdravim mastima koji će nahraniti kožu i učiniti je mekanom i sjajnom!

Pokažite svojoj koži prirodan način da se sa zagađenjima i agresivnim preparatima bori tako da na kraju izađe kao pobednik. Na svakom putu ka lepoj i negovanoj koži lica – tu je prirodna dr Wolfin kozmetika, da vam svako proleće učini zdravijim i lepšim!

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.