Piling lica – zašto je važan i koliko često treba raditi piling
/
/
Piling lica – zašto je važan i koliko često treba raditi piling
osunčano lice mlade devojke

Piling lica – zašto je važan i koliko često treba raditi piling

Da li je zdrava, čista i blistava koža vaš prioritet? 

Ukoliko je odgovor na ovo pitanje – da, vreme je da se upoznate sa postupkom kojim ćete stvoriti pogodno tlo za negovanu kožu i svež izgled tokom cele godine. S obzirom na to da je koža naš najveći organ koji je svakodnevno izložen različitim negativnim uticajima, jasno je da je veoma važno pažljivo je negovati, uspostaviti rutinu u nezi kože i koristiti proverene preparate koji imaju blagotvorno dejstvo na nju. 

Verujemo da ste upoznati sa osnovnim koracima nege kože – čišćenje, toniranje i hidratacija, a piling lica je nepoznanica mnogim damama, te se ne upuštaju u sprovođenje ovog postupka. 

Piling lica predstavlja tretman kojim se ukljanjaju mrtve ćelije sa kože i jedan je u nizu postupaka koji se primenjuju kako bi koža bila osvežena, nežna i blistava. 

Mi vas ohrabrujemo da krenete sa izvođenjem pilinga lica, te značajno doprinesete vašoj koži, a u narednim redovima odgovorićemo vam na pitanja kako se radi piling lica, koliko često ga treba primenjivati i o čemu treba da vodite računa prilikom pilingovanja. 

Piling lica – siguran put ka čistoj i blistavoj koži

Piling lica spada u jedan od važnih koraka u čišćenju kože lica, a njegovom primenom postižu se brojna pozitivna dejstva na kožu, s tim da je vrlo važan način izvođenja pilinga lica, kao i proizvod za koji se odlučite.

četka za piling lica

Koji su benefiti pilinga lica i zašto treba ga treba primenjivati u nezi kože? 

Osnovna uloga eksfolijacije lica je otklanjanje izumrlih ćelija

Odstranjivanjem sloja mrtvih ćelija, čistite pore na koži i dopuštate joj da upije sve blagotvorne sastojke koje na nju nanesete korišćenjem drugih proizvoda za negu kože. 

Takođe, uklanjanjem mrtvih ćelija koje se talože na površini kože, omogućavate koži da diše, otpušavate pore, te se smanjuje verovatnoća stvaranja bubuljica, akni i mitisera. 

Nežnim masiranjem kože pilingom pospešujete cirkulaciju, te doprinosite adekvatnoj ishrani kože i ujedno omogućavate bolje upijanje hidratantne kreme ili drugog prepata koji nanosite nakon pilinga. 

Ukratko rečeno, uvođenjem pilinga u vašu rutinu podstičete regeneraciju kože i zadržavate njenu čistinu i svež izgled. 

Mehanički i hemijski piling lica – u čemu je razlika?

Verovatno ste više puta čuli za mehanički i hemijski piling lica, te se logično nameće pitanje – koja je razlika između ova dva postupka? 

Naime, mehanički piling lica funkcioniše po principu nanošenja preparata granulaste strukture, odnosno preparata sa sitnim česticama na kožu lica. Nežnom masažom lica ovim pilingom, otklanjaju se odumrle ćelije kože, te ona odmah nakon postupka postaje mekana, blistava i nežna na dodir. 

U ovom slučaju mrtve ćelije uklanjaju se trenjem, zato je jako važno da izaberete piling koji neće oštetiti površinu kože, naročito ako je Vaša koža po prirodi osetljiva. Piling sa perlicama jojobe je odličan izbor, jer su ove fine perle prirodnog porekla, nežne i pogodne čak i za najosetljiviju kožu. Nakon pilinga preporuka je da kožu nahranite i to pouzdravim, efikasnim i prirodnim sastojcima koji su deo proizvoda prirodne Dr Wolfin kozmetike

Mehanički odnosno fizički piling lica, predstavlja proces koji spada u rutinu u nezi kože, dok je za hemijski piling lica potrebno posavetovati se sa odabranim dermatologom i on se ne sprovodi često. 

Kada je u pitanju hemijski piling lica, ovaj postupak podrazumeva nanošenje preparata koji “tope” sloj izumrlih ćelija, a nanose se na različite načine i pomoću raznovrsnih kozmetičkih preparata. U sastavu hemijskog pilinga za lice obično se nalaze glikolne ili mlečne kiseline. 

Pomenućemo brojne kozmetičke tretmane koji uključuju primenu kiselina za ekfolijaciju lica, te se primenjuju nanošenjem ovih sastojaka na raznovrsne načine. 

Izvođenjem hemijskog pilinga doprinosite podmlađivanju kože, uklanjanju fleka, ožiljaka, sitnih bora i slično. On može biti površinski, srednje dubok i dubok. Poslednjih godina posebno je popularan hemijski piling voćnim kiselinama koji se preporučuje za ubrzavanje procesa lečenja akni, a ima i protivupalni efekat. 

Hemijski piling uvek radije prepustite stručnom licu, s obzirom na to da je vrlo delikatan proces koji ukoliko se ne izvede na adekvatan način može imati brojne kontra efekte. Takođe, pre odlaska na sam tretman lica, posavetujte se sa dermatologom i adekvatno se pripremite za postupke koje treba sprovesti pre, ali i nakon tretmana lica. 

devojka ispred ogledala neguje lice kremom

Kako odabrati dobar piling za lice? 

Prilikom odabira pilinga za lice trebalo bi da razmišljate o nekoliko stavki – kvalitetu proizvoda, sastojcima u proizvodu i o vašem tipu kože, te pronađete preparat koji će prijati koži i njenom trenutnom stanju. 

Mehanički piling lica posebno se preporučuje kod zrele kože, koju odlikuje manjak sjaja i jedrine i čija obnova traje duže, te ćete upravo pilingom lica ubrzati ovaj proces i podstaći kreiranje novih ćelija, a otklanjanje izumrlih ćelija kože.

Zašto odabrati prirodne kozmetičke proizvode za piling lica?

Blagotvoran mehanički piling lica možete sprovesti kod kuće, korišćenjem preparata visokog kvaliteta. Najpogodnije je da se odličite za prirodni preparat koji će doprineti nežnoj eksfolijaciji, vratiti blistavost koži i pripremiti je za nanošenje drugih preparata za negu. Savet je da birate proizvode bez parabena, silikona, veštačkih boja i mirisa. 

Poznato je da prirodna kozmetika iz našeg asortimana pozitivno deluje na kožu, hraneći je spolja i iznutra, a da mnogobrojni aktivni sastojci iz prirode, pažljivo kombinovani pod pokroviteljstvom nauke imaju brojne benefite za sve tipove i stanja kože. 

Dr Wolfin prirodni piling za lice sadrži jojoba perle koje vrlo nežno otklanjaju mrtve želije i ostavljaju kožu nežnom i glatkom, te je uvođenje ovog kozmetičkog preparata u negu kože izuzetno pogodno za sve tipove i stanja kože. 

Kako se izvodi mehanička eksfolijacija lica?

Kao što smo na samom početku pomenuli, mehanički piling lica sprovodi se nanošenjem određenog kozmetičkog proizvoda sa sitnim česticama koje će masiranjem nežno otkloniti izumrli sloj kože. 

Kako se koristi piling za lice? 

Pre nanošenja pilinga, neophodno je da očistite kožu izabranim preparatom (mleko za čišćenje lica, micelarna voda, umivalica…) , te na vlažno lice kružnim pokretima utrljavate piling. Možete ga nanositi rukama, četkom ili sunđerom.

Tokom masiranja lica, odnosno nanošenja pilinga, vodite računa da ne budete previše grubi prema svojoj koži. Ukoliko vam se lice ljušti, bude intenzivno crvene boje i bolno je na dodir, vrlo je verovatno da ste pogrešili tokom izvođenja postupka. 

Sama procedura nanošenja pilinga traje svega par minuta. Nakon toga se umijte mlakom vodom tako da otklonite sve čestice pilinga i nežno osušite lice. Ukoliko ste pratili navedene korake, vaše lice odisaće posebnom jedrinom i spremno je za nanošenje negujuće kreme za lice.

Koliko često treba raditi piling lica – budite nežni prema svojoj koži

Opšta preporuka za piling lica jeste da ovaj postupak sprovodite jednom do dva puta nedeljno. Naravno, ukoliko uočite da je potrebno više, te da je koža izgubila sjaj, izgleda umorno i ne upija preparate koje nanosite, ponavljaje piling lica češće.

Međutum, kao i prilikom korišćenja drugih preparata, treba biti umeren, te ne preterivati sa otklanjanjem mrtvih ćelija. 

Zašto?

Naime, mrtve ćelije koje se nalaze na površini kože, predstavljaju zaštitni sloj i omogućavaju mladim ćelijama da se nesmetano razvijaju. Ukoliko prečesto obavljate piling lica, mlade ćelije gube svoj štit, pa koža postaje izložena najrazličitijim uticajima, osetljiva na dodir, crvena i iziritirana. To je sasvim sigurno kontra efekat koji želite da izbegnete. 

Kao što smo pomenuli, piling lica je samo jedan od koraka u sveukupnoj nezi kože lica, te je naša preporuka da sve preparate koje uključujete u svoju dnevnu rutinu birate pažljivo. Dr Wolfin prirodni preparati za negu kože odlikuju se vrhunskim kvalitetom i blagotvornim sastavima, pogodnim za sve tipove i stanja kože.

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.