Noćna rutina nege lica – večernja rutina za lepu i zdravu kožu
/
/
Noćna rutina nege lica – večernja rutina za lepu i zdravu kožu
Fotografija iz profila devojke sa negovanom kožom

Noćna rutina nege lica – večernja rutina za lepu i zdravu kožu

Noćna rutina nege lica trebalo bi da bude deo vaše svakodnevice, ukoliko želite lepu i negovanu kožu. Ovu činjenicu ni jedan kozmetičar, ni dermatolog neće osporiti, a noćna nega izuzetno je važna iz dva jednostavna razloga: 

1. Danju je koža izložena raznim spoljnim uticajima, prljavštini, a uglavnom i prekrivena dekorativnom kozmetikom;

2. Noću se koža najviše odmara, regeneriše i najbolje upija kozmetičke proizvode.

Kožij su svako veče potrebni čišćenje i nega, a sve to kako bi bila lepa, zdrava i negovana – uvek. 

No, postavlja se pitanje: Koji su koraci noćne nege, a i koje kozmetičke proizvode za ovu svrhu treba koristiti?

Dr Wolfin prirodna kozmetika biće vam odličan saborac za večernju negu kože lica, kao što je i za jutarnju, a koji su to tačno proizvodi koje u svoju novu večernju rutinu nege treba da uvrstite i koje korake noćne nege ne bi trebalo da preskačete, saznajte u nastavku teksta.  

#1 Čišćenje lica – prvi korak večernje nege lica

Čišćenje lica je obavezno i jako značajno za zdravlje, izgled i negovanost kože lica, a logično –  i za čistoću samog lica. Iako nam je poznato kako je skidanje šminke pre spavanja obavezno za zdravlje kože, ukljanjanje šminke ne treba da bude jedini razlog da očistitie lice.

Lice treba čistiti svako jutro i veče bez obzira na to da li ste na njega nanosile šminku!

Kad je lice našminkano, treba ga naravno čistiti temeljnije nego inače, ali bez obzira na to – čišćenje je potrebno uvek! Ova navika neizmerno je važna za zdravu kožu! Prljavština, neželjene bakterije i mikroorganizmi svuda su oko nas, pa je jako značajno redovno održavati higijenu lica. 

Večernja rutina nege lica zato uvek započinje sa čišćenjem lica. Ovaj korak je tu da očisti pore, skine prljavštinu i šminku i omogući licu da diše, ali i bolje upije sve korake nege koji slede. Najbolje je koristiti gel za čišćenje lica čija struktura prodire i u najsitne pore, a koji između ostalih sastojaka, ima i blagotvorna prirodna ulja. Samo ulje može rastvoriti uljane nečistoće i šminku, pa je gel koji sadrži ulja odličan saborac u ovom koraku noćne nege!

#2 Toniranje lica – noćna nega lica uz tonik

Devojka koja neguje lice

Tonik je drugi korak čišćenja lica – ukloniće i najmanje tragove nečistoća koji su ostali nakon umivanja gelom, ali nije mu to jedina funkcija! Tonik dovodi kožu u prirodan PH balans, istovremeno delujući antibakterijski i protivupalno.

Za kožu sklonu aknama , naročito je važno da tonik bude deo svakodnevne nege, ali prijaće i drugim tipovima kože. 

#3 Serum – savršen za noćnu rutinu nege lica

Serumi mogu učiniti prava čuda za kožu, jer spadaju u grupu visokokoncentrovanih kozmetičkih proizvoda i kreirani su sa namerom da se obračunaju sa konkretnim problemima ili nedostacima kože. Zato svaka dama treba da nađe onaj serum koji će najviše odgovarati potrebama i stanju njene kože, ali postoje i serumi koji prijaju svakoj koži i pružaju odlične efekte!

Takvi su na primer, prirodni serumi za lice bogati prirodnim uljima i antioksidansima. Među njima možete pronaći onaj koji je idealan za vaše potrebe kože i koji će unaprediti njenu večernju regeneraciju. Ukoliko se borite sa boricama i drugim znacima starenja – anti age serum savršen je izbor, a ako želite da podstaknete elastičnost kože i njenu hidrataciju – odlučite se za Total renewal serum koji je sjajan za zrelu i dehidriranu kožu. 

Ovi bogati serumi sjajni su za večernju negu – tada bezbrižno možemoda namažemo lice uljima i svim raskošnim prirodnim sastojcima koji nam preko dana ne odgovaraju zbog presijavanja i šminke koju nanosimo, te uživati u njihovim blagotvornim efektima.

#4 Noćna krema za lice – večernja hidratacija

Nakon seruma, koži je potreban još jedan negujući sloj, koji sa njim pravi savršenu sinergiju i čini prava čuda za kožu lica tokom noći! Noćna hidratantna krema za lice pospešuje sposobnost kože da se regeneriše, a čak i pomaže koži da neutrališe potencijalna oštećenja koja su nastala tokom dana. 

Za rezultat – daje mekanu, baršunastu i hidriranu kožu, koja će vas svojom teksturom i blistavošću obradovati već prilikom prvog jutarnjeg umivanja. Bogata noćna krema za lice idealna je za večernje časove, a koža će je postepeno upijati, na taj način se dubinski hidrirajući. 

#5 Večernja nega za oči i usne

Ko još želi da se probudi sa nadutim očima ili isušenim usnama?

Zato ne zaboravite ovaj deo večernje nege! Hranljivi balzam za usne sjajan je za održavanje njihove hidriranosti. Ukoliko imate problem sa brzim sušenjem usana, savetujemo da u svoju večernju negu uključite i bogatiji piling jednom nedeljno ili u dve nedelje. Protljajte usne dobro pilingom, a zatim namažite balzam u bogatom sloju. Probudićete se sa punim, sjajnim i hidriranim usnama. 

Kada je reč o nezi područja oko očiju, ono zahteva poseban tretman, zbog osetljivosti kože oko očiju, ali i njene teksture. Koža je ovde najtanja. Zato u svoju standardnu negu uvedite prirodnu kremu za područje oko očiju sa magičnim hijaluronom! Povećaće elastičnost ove zone, ublažiti sitne borice i prve znake starenja i dobro hidrirati okoloočni predeo!

Devojka sa negovanom kožom je naslonila ruke na lice

#6 Beauty sleep – dobar san za lepu kožu

Nakon završetka noćne rutine nege lica trebalo bi da idete pravo u krevet, na spavanje. Ovako ćete dozvoliti koži da tokom sna upije sve blagotvorne sastojke koje ste na nju naneli. 

Međutim, nije svaki san jednako dobar san!

Beauty sleep, odnosno spavanje koje pospešuje lepotu, treba da bude redovan, kako bi dalo željene rezultate. Kvalitetan san znači da ćete zaspati na vreme,  a spavati od 6 do 8 časova – zavisno od potreba vašeg organizma. Takođe, san ne bi trebalo da bude isprekidan. Potrudite se da u krevet odlazite mirne glave i uvek birajte uspavljivanje knjigom ili magazinom umesto da se zračite mobilnim telefonom ili TV-om koji loše utiču na kvalitet sna. 

Već nakon prve pravilne noćne nege videćete rezultate, a možete da zamislite koliko će onda oni tek dugoročno biti vidljivi? Uživajte u svom novom noćnom ritualu i lepo se naspavajte – dobro je za lepotu!

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.