Noćna krema – Vaš najbolji saveznik za mladolik izgled
/
/
Noćna krema – Vaš najbolji saveznik za mladolik izgled
Mlada lepa žena riđe kose

Noćna krema – Vaš najbolji saveznik za mladolik izgled

Ako želite da Vam lice bude ponos u tridesetim i četrdesetim godinama, onda ozbiljno razmotrite svoju noćnu rutinu. Koliko vremena posvetite svojoj koži uveče? Ako samo skinete šminku pre spavanja i jednom do dva puta nedeljno namažete kremu ili neki antirid, verujte da Vaša koža počinje da gubi esencijalne sastojke, koji joj daju vitalnost i elastičnost.

Šminka neće pokriti sve

Volite da se šminkate i mogle biste sate da provedete u drogeriji birajući puder, rumenilo ili korektor? Tu su mirišljave kupkice, šamponi, dezodoransi, sve ono što Vas čini da se osećate lepo, kad krenete na posao, na kafu sa prijateljicom ili izlazak. Međutim, drage, savremene, doterane žene, šminka vas ulepšava spolja, ali prava, trajna lepota mora da se neguje iznutra. Ne, ne mislimo na duhovnu lepotu, mada i ona nije zanemarljiva, nego mislimo na procese koji se dešavaju ispod površine kože, a koji utiču na njen izgled.  

Sposobnost regeneracije se vremenom usporava

Ne želimo da zvučimo alarmantno, ali posle tridesete godine metabolički procesi u koži se usporavaju. Sposobnost regeneracije ćelija opada i to za 7 % na svakih 10 godina. Zbog toga se smanjuje i proizvodnja kolagena, glavnog sastojka koji utiče na elastičnost kože i zbog čijeg nestanka dolazi do pojave bora. Kada proces regeneracije ćelija usporava, na površini kože se talože mrtve ćelije, koje koži daju matiran izgled, bez sjaja i živosti. Pored toga, one predstavljaju i fizičku barijeru, koja sprečava apsorpciju potrebnih nutrijenata. Sve to vodi u začarani krug i do oštećenja, koji šminka neće moći da pokrije.

U kojoj meri će se godine videti na Vašem licu i kojom brzinom će koža da stari, zavisi od Vašeg stila života, životnih navika, genetike, ali u velikoj meri od nege. To su dobre vesti, zar ne? Jer stvari su ipak većim delom u vašim rukama. Ili ste voljni da pomognete koži da odoleva vremenu ili ćete stvar prepustiti slučaju. Najbolje kreme za lice posle 30. su upravo prirodne kreme za lice koje će najefikasnije pomoći Vašoj koži.

Razlika između dnevne i noćne kreme

Možda se pitate koja je razlika između dnevne i noćne kreme i da li je dovoljna samo jedna, univerzalna?  Razlika je, zapravo, veoma velika, pre svega kada su u pitanju efekti noćne kreme. Funkcija i aktivnost kože su drugačiji tokom dana i noći. Zato i krema za lice, koju koristite, treba da bude prilagođena nameni.

Tokom dana koža se susreće sa negativnim uticajima spoljašnje sredine, smogom, dimom, stresom, zagađenjima, pa je tako i osnovna funkcija dnevne kreme, da je štiti i hidrira. Dnevna krema, hidrantna krema i krema sa antioksidantima, to su sve nazivi krema za lice koje treba da koristite tokom dana. Ona u svom sastavu ima ulja, i to najbolje prirodna ulja, koja čuvaju vlažnost u koži, i antioksidante koji štite od UV zračenja i zagađenja.

Tokom noći koža više ne treba da se brani, nego da popravlja šetu nastalu tokom dana. Tako da je osnovna funkcija koju ima noćna krema – regeneracija. Regenerativna krema je teže teksture, jer se upija polako tokom noći i sadrži ulja sa regenerativnim dejstvom i antioksidante koji uništavaju slobodne radikale nastale tokom dana.

Devojka spava u krevetu

Regeneracija se odvija noću

Ključna aktivnost potrebna koži da bi izgledala mladoliko je regeneracija. To je proces koji se odvija noću, tokom Vašeg “sna za lepotu”, poznatog kao beauty sleep. Tada se koža obnavlja od negativniih spoljašnih faktora, kojima je preko dana izložena, kao što su UV zračenje, dim, smog, vetar, šminka. Noću su intenzivniji procesi disanja, a metabolizam ćelije je najbrži oko 4h ujutro. Zato je noć vreme kada koža može najviše da apsorbuje nutrijente i najbolje da iskoristi hranu koju joj dajete, a zbog toga je nanošenje noćne kreme izuzetno važno. Tako se ćelijama kože vraća sposobnost da se sama obnavlja i nastavi svoje osnovne procese tj. vraća se u balans.

Važno je da znate, da je procese regeneracije moguće pokrenuti samo iznutra i zato je prirodna kozmetika za lice uvek u prednosti u odnosu na konvencionalnu. Prirodna ulja, ekstrakti, puteri i jedinjenja koja su po strukturi slična ćelijama kože, mogu da prodru u dublje slojeve kože, da je dubinski nahrane i pokrenu.

Koje sastojke treba da sadrži efektna noćna krema

Efektna noćna krema za lice treba da sadrži:

  • Antioksidante, koji neutrališu slobodne radikale i popravljaju načinjenu štetu
  • vitamin A i derivate vitamina A, kao što su retinol ili retinol palmitat
  • alfa- ili beta-hidroksilne kiseline, koje pospešuju procese razmene materija u ćelijama
  • obavezna biljna ulja sa regenerativnim svojstvima koja će kožu nahraniti i oporaviti.

Vitamin A je jedan od ključnih elemenata neophodnih za zdravu kožu. On pomaže obnavljanju ćelija i razmeni materija, ujednačava ten i smanjuje bore.

Jedan od najmoćnijih antioksidanata je zeleni čaj, tako da ako izaberete regenerativnu kremu sa zelenim čajem, nećete pogrešiti. Najbolja ulja za regeneraciju su i ulje jagorčevine, ulje avokada i ulje masline. Takođe sastojci kao što su pantenol, alantoin i lavanda, pomažu pri smirivanju iritacija i pospešivanja prirodne odbrambene moći kože.  Korisni sastojci su takođe ši (shea) puter, koji kožu hrani, vitamin E koji utiče na usporavanje starenja kože i na propadanje ćelija.

Dakle, obratite pažnju na sastav noćne kreme, pružite joj nabolje i ona će Vam to sigurno vratiti zdravim izgledom i lepotom.

Noćni serum kao dodatak

I još jedan savet na kraju. U tridesetim Vam je potrebna regenerativna, noćna krema. U četrdesetim pored kreme, ubacite par puta nedeljno i serum sa antirid efektom.

Serumi imaju izuzetno veliku koncentraciju aktivnih sastojaka, mnogo veću od kreme i zato daju brži i vidljiviji efekat. Idealno je da ga ubacite u noću rutinu dva do tri puta nedeljno, da zablistate. Možete ga staviti samostalno, na čistu kožu ili ako imate jako suvu kožu i matiran izgled, kombinujte ga sa kremom. Operite kožu gelom za ćišćenje, da biste uklonili sve nečistoće i omogućili koži da upije sve aktivne sastojke i iz formulacije izvuče maksimum. Prvo nanesite serum, pa kada se upije, nakon 20 minuta, nanesite i noćnu kremu. Oduševićete se rezultatima, ujutro!

Nemojte se izgovarati nedostatkom vremena i umorom, potrebna su Vam samo 2 minuta za negu zbog koje ćete biti blistaviji naredna 24 sata, sa šminkom ili bez nje.

Lepa sa šminkom, blistava i bez nje. Mladolika i u tridesetim i u četrdesetim.

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.