Nega oko očiju – kako negovati područje oko očiju
/
/
Nega oko očiju – kako negovati područje oko očiju
Fotografija lica devojke koja ima zelene oči

Nega oko očiju – kako negovati područje oko očiju

Da li ste znale da je okoočna regija kože ona koja najčešće prva pokazuje znake starenja? 

Zbog toga i nega oko očiju treba da bude posebno osmišljena i naravno – redovno primenjivana. Sve o okoloočnom području i načinima na koji se može negovati predstavljamo vam u nastavku teksta. 

Zašto je predelu oko očiju potreban poseban tretman?

Znate da je i u svetu kozmetike, pa i dermatologije, kao i u mnogim drugim segmentima brige o zdravlju, zastupljena čuvena krilatica: Bolje sprečiti nego lečiti?

Ukoliko nemate fine bore i linije, a ni naduto područje oko očiju, niti se borite sa tamnim kolutovima, verovatno ćete pomisliti da vam posebna nega okoloočnog područja nije potrebna. Ipak, skladno dermatološkoj krilatici, savetujemo da bi svakako trebalo da je primenjujete, radi prevencije. 

Zašto je okoloočno područje tako osetljivo i sklono promenama?

Pre svega – koža oko očiju je izuzetno tanka

Zbog toga je i manje otporna na različita oštećenja i nadražaje, pa i sklonija razvijanju finih linija i bora, ali i opuštanju, pa čak i dodatnom istanjivanju. Osim toga, tkiva koja čine okoloočno područje prirodno su lišena esencijalnih elemenata koji na ostalim zonama kožu čine snažnom. 

Potreba za posebnom negom kože oko očiju dolazi i iz njenih anatomskih osobina – ova zona štiti očnu jabučicu, a oči su vrlo osetljive na mnoge supstance i nadražaje, pa je neophodno kožu koja ih okružuje negovati isključivo adekvatnom kozmetikom, namenjenom ovoj senzitivnoj zoni. Takođe, tu su i problemi sa područjem oko očiju u vidu tamnih kolutova i nadutosti koji se javljaju kao rezultat stresa, nedovoljnog sna i loše ishrane. 

Sasvim dovoljno razloga da već danas u našu rutinu uvedemo i adekvatnu negu za područje oko očiju.

Kako negovati područje oko očiju?

Bilo da ste tek počeli da primećujete fine linije, da već dugo imate probleme sa podočnjacima, ili ste već u situaciji da je vaše područje oko očiju puno nesavršenosti, postoji rešenje i ono se umnogome odnosi na negu samog okoloočnog područja. 

Krema za negu područja oko očiju – osnovna baza nege 

Krema za područje oko očiju je osnovna municija bez koje ne možete objaviti rat okoloočnim nesavršenostima! Ona bi trebalo da bude osmišljena tako da u potpunosti odgovara ovoj osetljivoj regiji, ne iritira oči, a svojom formulom snabdeva okoloočno područje svime što mu je potrebno.

Krema za područje oko očiju trebalo bi da bude hranljivog i hidrirajućeg sastava, koji će nadoknatiti važne hranljive materije i prirodna ulja koja ovom delu posebno nedostaju. Osim toga, krema za negu područja oko očiju trebalo bi i da može da ublaži fine mimične bore.

Upravo takva je dr Wolfin krema za okoloočno područje!

Bogata sastojcima iz prirode koji ne iritiraju okoloočnu regiju, a istovremeno je intenzivno hidriraju i hrane. Hijaluronska kiselina je tu radi hidratacije i ublažavanja finih borica, a blagotvorna ulja makadamije i vučjeg trna hrane je, regenerišu i stimulišu njenu mikrocirkulaciju, koja je u ovom delu kože lica naročito poželjna. 

Predeo oko očiju ova krema dodatno će nahraniti i raskošnim uljem divlje ruže koje takođe sadrži, a koje će dodatno hidrirati kožu u ovom području i podstaći njenu elastičnost, kao i svež izgled.

Kako se nanosi krema za područje oko očiju?

Iako je mnogo toga u samoj kremi, ima nešto i u načinu njenog nanošenja. Tek uz odličnu kremu, adekvatno nanošenje kreme i konzistentnost koja je ključna za svaki tip nege, nega okoloočnog područja biće sveobuhvatna i efikasna.

Kada je reč o načinu nanošenja, preporučuje se da on bude što nežniji, kako ne biste dodatno iritirali i istezali okoloočno područje, te tako podsticali njegovo opuštanje. Utapkajte kremu za područje oko očiju temeljno i nežno jagodicama domalih prstiju.

Kada je reč o nanošenju kreme oko očiju, korisno je da znate još jednu stvar – kapci zahtevaju jednaku brigu o okoloočnom području kao i zona ispod očiju, pa ih nipošto nemojte “preskakati” pri utapkavanju kreme, već nanesite jedan sloj kreme i na ovo područje.

Drugi saveti za negu područja oko očiju

Fotografija gornjeg dela lica devojke koja ima braon očiUkoliko su na vašem području oko očiju već vidiljive fine linije i bore, osim hidratacije koju ćete dobiti iz osnovne nege kvalitetnom prirodnom kremom, u rutinu nege bi trebalo da uključite i antiage tretman za područje oko očiju, koju ćete nanositi na preporučen način, zavisno od specifičnog proizvoda za koji ste se odlučili.

S druge strane, ako imate problem sa podočnjacima ili nadutošću, pokušajte prvo da locirate njihov uzrok – to mogu biti: loša ishrana, unos nedovoljnih količina tečnosti, manjak sna, ali i korišćenje neadekvatne dioptrije naočari za vid, pa i mnogi drugi očni i zdravstveni problemi

Uporedno s otklanjanjem uzroka, možete pronaći i proveren tretman za podočnjake ili nadutost očiju, te tako podstaći eliminaciju ovih pojava na predelu oko očiju. 

Takođe, važno je da područje oko očiju zaštitite SPF faktorom, koji će sprečiti nastanak neugodnih posledica UV zračenja, a među njima i prevremenog starenja. Kad god se izlažete sunčevom zračenju, obavezno koristite i naočari za sunce sa UV zaštitom

Tretmani u vidu masaža lica i okoloočnog područja, kao i maske za područje oko očiju, takođe mogu da budu vrlo delotvorne, ali nisu deo standardne jutarnje ili večernje rutine nege, nešto što treba uvrstiti u negu prema potrebi.

Spavajte redovno i dovoljno, negujte se na preporučen način i brzo ćete videti rezultate. Svež pogled i negovana regija oko očiju učiniće da i celo vaše lice izgleda bolje, a koža blistavije. Uživajte u svim benefitima najbolje prirodne kozmetike

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.