Nega kože vrata i dekoltea za mlađi izgled i nežnu kožu
/
/
Nega kože vrata i dekoltea za mlađi izgled i nežnu kožu
Negovana koža vrata

Nega kože vrata i dekoltea za mlađi izgled i nežnu kožu

Nega kože vrata i dekoltea je neretko nepravedno zapostavljena od strane dama koje svu svoju pažnju, preparate i tretmane usmeravaju na lice. Iako je lice najrealniji odraz naših godina, treba uzeti u obzir da je nega vrata i dekoltea neophodna jer se u ovom području pojavljuju prvi znaci starenja, koji mogu da se odlože, ukoliko nega kože vrata i dekoltea postane deo rutine još u dvadesetim godinama.

Ukoliko niste sigurni kako izgleda adekvatna nega vrata ili kako tretirati dekolte, u narednim redovima pronađite savete koje možete primeniti vrlo jednostavno, uz malo vremena i nekoliko kvalitetnih preparata koji će “odložiti” vaše godine vidljive na ovom području kože.

Zbog čega je nega kože vrata i dekoltea neophodna?

Vrat i dekolte – takozvana V zona je karakteristična zbog izuzetno tanke i osetljive kože, koja je sklona ispoljavanju znakova starenja brže nego bilo koji drugi deo tela, uključujući i lice. Zanemarivanje ovih predela je ozbiljan propust koga većina žena postaje svesna tek kada uoči pojavu hiperpigmentacije, bora i brazda koje se ucrtavaju u kožu vrata i dekoltea. Slično kao i koža lica, i koža vrata i dekoltea zahteva tretmane i kozmetičke preparate koji će je učiniti elastičnom i čvrstom, a istovremeno i glatkom i nežnom.

Kako sprečiti prevremeno starenje kože V zone?

Kako biste odložili bore i brazde na vratu i dekolteu, posvetite se nezi ovih predela tela i redovno je primenjujte. Starenje je neminovan proces, ali ako već treba da se desi, neka se ne desi pre vremena samo zato što niste posvetili dovoljno pažnje ovoj zoni. Krema za vrat i dekolte, određene vežbe, navike i tretmani mogu biti odlično rešenje za zaštitu kože, ukoliko ih redovno primenjujete.

Nega kože vrata i dekoltea počinje sa zdravim navikama

Loša ishrana u najvećem broju slučajeva stoji iza problema sa kožom lica, zdravljem, pa i raspoloženjem, a izuzetak ne predstavlja ni izborana koža na vratu i dekolteu. Iako je mnogo faktora koji utiču na starenje ovog predela, nepravilna ishrana je jedan od glavnih krivaca. Pržena hrana, ugljeni hidrati i masti su glavni neprijatelji mladolikog izgleda, pa ih izbegavajte ukoliko želite što duže da održite lep izgled V zone.

Unosite dovoljno hranjivih materija, konzumirajte voće i povrće i pijte mnogo vode. Možda nećete biti svesni koliko vam ove navike pomažu u održavanju lepe kože, ali ćete sigurno videti bore koje nastaju kada zdrava ishrana izostaje.

Nega vrata i dekoltea zahteva hladnu vodu, koja je odličan recept za elastičnu i čvrstu kožu, pa svako jutro tokom umivanja obratite pažnju i na V zonu. Tuširanje hladnom vodom je takođe preporučljivo, mada je sasvim dovoljno da kožu pod tušem tretirate hladnom vodom jednom nedeljno.

Nega kože vrata i dekoltea obuhvata i zaštitu od sunca, pa ne zaboravite da nanesete zaštitu na ove predele kada se izlažete jakom suncu. Nanesite kremu sa faktorom, i sprečite tako isušivanje kože koje je odličan teren za brži nastanak bora i neželjenih depigmentacija.

Mlada devojka sa lepom kožom

Nega V zone zahteva kvalitetne preparate

Kvalitetni preparati su obavezni kada je u pitanju nega kože vrata i dekoltea. Neke od njih možete pripremiti sami, dok je određene proizvode preporučljivo kupiti zbog izuzetno dobrog sastava i specifikacija.

Kada su u pitanju preparati, preporučljivo je barem jednom nedeljno naneti piling koji će očistiti pore i pripremiti kožu za nanošenje maske, čije dejstvo zateže kožu i čini je elastičnom, glatkom i mekom. Piling možete raditi istovremeno i za lice, vrat i dekolte, ali je bitno da V zonu nikako ne preskačete.

Nakon pilinga i nežne masaže V zone, nanesite masku koja bi trebalo da stoji na regiji između 15 i 20 minuta, a nakon toga je isperite hladnom vodom. Već na prvi dodir nakon ovog tretmana osetićete efekat koji su maska i piling, odnosno temeljna nega vrata i dekoltea ostvarili.

Pored navedenog tretmana, obavezan deo nege čini i kvalitetna noćna krema koja se nanosi na lice, vrat i dekolte. Dovoljno hranjiva i masna krema za vrat i dekolte  će se upiti tokom noći i ostvariti fenomenalan efekat koji ćete primetiti već nakon nekoliko dana korišćenja. Preporučljivo je prilikom kupovine ovih preparata obratite pažnju na specifikacije, i da se fokusirate na one koji sadrže ulja jagorčevine i avokada ili masne kiseline koje su odlične za hidrataciju i negu kože V zone i lica.

Zašto je bitan kvalitet preparata za negu kože?

Koža ima neverovatno veliku moć apsorpcije, pa svaki proizvod koji nanesete na nju, barem delimično dospeva u organizam, pa dugoročni efekti nanošenja određenih preparata mogu da budu izuzetno loši, ukoliko ne vodite računa o kvalitetu i sastavu proizvoda koje kupujete.

Preparati poznati kao “hemijski kokteli” su primer lošeg izbora za negu kože, budući da ne sadrže sastojke koji će pomoći vašoj koži na duže staze, a vrlo je moguće da će izazvati iritaciju ili čak neki ozbiljniji problem – sad, za par meseci ili godinu dana. Mnogi preparati su opterećeni raznim hemikalijama čija je jedina svrha produžavanje roka trajanja, ili očuvanje boje i mirisa, što ni na koji način ne pomaže vašoj koži, već naprotiv – uticaj je vrlo negativan!

Zbog toga je neophodno da se prilikom kupovine krema za vrat i dekolte detaljno upoznate sa ovim preparatima, i da se odlučujete isključivo za proizvode čiji sastojci imaju prirodno poreklo i niz pozitivnih reakcija zadovoljnih kupaca. Preporuke su najbolji pokazatelj kvaliteta nekog proizvoda, pa vođeni njima birajte samo najbolje za svoju V zonu, ali i sve druge delove tela kojima je potrebna zdrava, efikasna i prijatna nega!

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.