Koliko često bi trebalo da idete na tretmane lica?
/
/
Koliko često bi trebalo da idete na tretmane lica?
Kozmetički tretman lica devojke

Koliko često bi trebalo da idete na tretmane lica?

Tretman lica za mnoge dame je odavno stvar navike, a odlazak kod kozmetičara zarad tretiranja lica rutina koju svaka praktikuje u meri u kojoj misli da je to pravilno ili potrebno.  Za razliku od njih, ima i žena koje nikad nisu imale potrebu, pa ni stvorile naviku da odu na tretman lica radi brige o zdravlju svoje kože i njene nege. 

Ono što je sigurno je da je svaka devojka i žena bar jednom pomislila: 

Treba li da idem na tretman lica i ako da, koliko često?

Dr Wolfin odlično razume koliko je lepa, negovana i nahranjena koža važna. Kako za lepotu, tako i za zdravlje. Na kraju krajeva – koža je naš najveći organ, pa je neupitna važnost njene nahranjenosti i blistavosti.

Zato vam u nastavku teksta predstavljamo koliko često bi trebalo da idete na tretmane lica za lepu, čistu i negovanu kožu

Učestalost odlaska na tretmane lica – faktori koje treba uzeti u obzir

Svako odlazi na tretmane lica iz najrazličitijih razloga. Nekada je glavni motiv postizanje mladolikosti lica, ublažavanje bora i usporavanje starenja kože, dok je nekada je pročišćavanje pora, ili hranjenje kože zarad blistavosti i hidratacije. 

Kako za određivanje učestalosti odlaska na tretman lica, tako i za sam odabir vrste tretmana, važno je prvo odrediti glavni motiv odlaska na tretmane lica

Zato – pre nego što zakažete termin u svom omiljenom kozmetičkom salonu – odredite svoje ciljeve u nezi kože i zašto vam je uopšte tretiranje lica potrebno. Različite želje od tretmana lica znače i različite tretmane, pa i njihovu učestalost. 

Osim toga, razmislite i o ovim faktorima.

Kako tip kože utiče na preporučenu učestalost odlaska na tretman lica?

Ako nešto sigurno znate o koži, onda je to podela na tipove kože. 

Od problematične, preko kombinovane, sve do normalne – svaki od tipova kože zahteva drugačiju negu.

Ne morate biti dermatolog da biste ispravno pretpostavili da se za problematičnu kožu preporučuju učestaliji odlasci na tretmane lica nego za normalnu. Takođe, ako imate masnu kožu, sklonu zapušavanju pora – odlazite na tretmane lica češće, nego ako vam je koža kombinovana i čista. Ukoliko je vaše lice izrazito suvo, takođe su vam potrebni češći tretmani, ali pre oni za hidrataciju, koji su sastavljeni od hidratantnih krema za hidrataciju lica, nego tretmani i kozmetički preparati za čišćenje lica.

Optimalna učestalost odlaska na tretmane lica je mesec dana. 

Za izrazito problematičnu kožu – u redu je da to bude i na tri nedelje, dok je za osetljivu kožu preporučljiv odlazak na tretman lica jednom u dva ili tri meseca i isključivo korišćenje kozmetike za osetljivu kožu lica

Specifičnost tretmana lica takođe određuje preporučenu učestalost

Zavisno od problema sa kožom i samog tipa tretmana lica, vaš dermatolog ili kozmetičar, može vam preporučiti ređi ili češći dolazak na tretman lica. 

Određeni tretmani sastoje se od serije učestalih odlazaka, pa je važno i to uzeti u obzir, ali ako govorimo o tipičnom, higijenskom tretmanu lica – smatrajte jedan odlazak mesečno kao optimalno vreme za tretman lica.

Brzina obnavljanja kože kao važan faktor

Što ste mlađi, ređe vam je potreban tretman lica. 

Ovo je zbog toga što se mlađa koža brže oporavlja od starije, kojoj su potrebni tretmani bogatim, anti-age preparatima za negu. Ipak, ako imate probleme sa kožom, u redu je i češći odlazak na tretman lica. U tinejdžerskim danima posebno je važno kožu negovati na pravilan način i prirodnom kozmetikom, ali i odlaziti na tretmane lica ukoliko za tim ima potrebe. 

Devojka koja neguje lice kremom

Odlasci na tretmane lica i konsultacije sa dermatologom ili kozmetičarom 

Iako vam možemo dati najstručnije savete, činjenica je da je svačija koža drugačija, bori se sa drugačijim problemima i zahteva drugačiji tretman. 

Zato je najvažnije od svega da se pre odlaska na tretman lica posavetujete sa stručnim licem, koje će pogledati Vašu kožu i ispitati vas o navikama, načinu života i načinima na koji Vaša koža ispoljava “nezadovoljstvo”. 

Sigurni smo da ćete tako dobiti najbolji i potpuno personalizovani savet o vrsti tretmana lica na koji treba da idete, ali i preporučenoj učestalosti odlaska na tretmane lica. 

Ono što ni jedan dermatolog neće osporiti, jeste to da je svakodnevna i pravilna nega ključna za lepu i negovanu kožu, a da može značajno poboljšati njen kvalitet, pa tako i potrebu za odlaskom na tretmane lica. 

Svakodnevna rutina nege lica prirodnom kozmetikom za blistavu kožu

Nekad je za blistavu, čistu i mladoliku kožu lica, dovoljna mala promena svakodnevnih kozmetičkih navika. Uključivanje prirodne kozmetike u svoje rutine nege kože lica umnogome će unaprediti kvalitet teksture kože, podstaći obnavljanje ćelija, a sve to učiniti uz najbolje iz prirode, a potpuno oslobođeno veštačkih sastojaka kao što su silikoni, parabeni i veštačke boje i mirisi

Odaberite efikasno za svoju kožu lica  i opredelite se za  dr Wolfin prirodnu kozmetiku. Uz preporučene učestale tretmane lica i svakodnevnu rutinu nege kože prirodnim preparatima, budite sigurni da će vaša koža sjajiti zdravljem i lepotom!

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.