Kako pripremiti kožu za sunčanje
/
/
Kako pripremiti kožu za sunčanje
Devojka sa šeširom na glavi sedi na plaži

Kako pripremiti kožu za sunčanje

Stigao je i taj period godine! 

Velike letnje vrućine ove godine zbog svetske pandemije nisu dovoljan razlog da se, kao prethodnih, uputimo na rashlađivanje kraj obližnjih bazena ili neku lepu, morsku destinaciju, ali to nikako ne znači da nećemo biti izloženi jakom, letnjem suncu, i to visokog intenziteta i ukoliko ostanemo u gradu.

Koliko god voleli preplanuli letnji ten, pa i sam čin sunčanja, ne možemo da ignorišemo činjenicu da UV zraci mogu prouzrokovati oštećenja kože, od kojih su opekotine samo najpoznatija i najčešća posledica. 

Kako biste sprečili potencijalna oštećenja na koži i sa letom se oprostile sa što manje posledica sunčevih zraka, korisno je da znate kako možete pripremiti kožu za sunčanje, zatim kako možete pocrneti zdravo, a naposletku i kako negovati kožu posle sunčanja i sanirati potencijalna oštećenja na koži. 

Blagovremena i redovna nega kože tokom leta nesumnjivo može unaprediti njeno zdravlje, a s obzirom na to da znamo da koža pamti, više je nego korisno i preporučljivo obezbediti joj potrebnu negu. Dr Wolfin prirodna kozmetika oslanja se na principe nauke i pomoć prirode kako bi pružila željene efekte, a njena redovna upotreba rezultirala nežnom, čistom i zdravom kožom. 

Da li ste znali da neki od naših proizvoda mogu potpomoći i pripremu kože za sunčanje? 

U nastavku teksta saznajte kako možete pripremiti kožu za sunčanje ili svakodnevno izlaganje jakom, letnjem suncu na najbolji način. 

Priprema kože za sunčanje hidratacijom 

Hidrirana koža je zdravija koža, i svakako mnogo pripremljenija za duže izlaganje suncu,  nego što je to slučaj sa dehidriranom kožom. 

Redovna nega dobrom, prirodnom hidratantnom kremom za lice, ali i redovno praktikovanje jutarnje i večernje rutine nege lica, mogu značajno unaprediti kvalitet kože i učiniti je hidriranijom, te i zahvalnijom za izlaganje sunčevim zracima. 

Osim lica, naravno da ne treba zaboraviti ni na kožu tela, te je redovno korišćenje hidratantne kreme za telo vrlo preporučljivo i zbog pripreme kože za letnju sezonu i sunčanje.

Koristite kreme sa zaštitnim faktorom i pre leta

Devojka koja ima namazanu kremu na grudima

Pitate se kakve ovo veze ima sa pripremom kože za sunčanje i zar to nije savet koji treba primeniti pri samom sunčanju?

Kreme sa zaštitnim faktorom ne treba koristiti samo kad se krene na plažu, bazen ili sunčanje, već uvek! Naravno, samo na izloženim delovima kože. Tako se, na primer, preporučuje da lice tokom cele godine bude zaštićeno kremom koja sadrži bar i najmanji SPF faktor zaštite od sunčevog zračenja.

Naime, konstantno izlaganje suncu, a bez prekopotrebne zaštite, može dovesti do stvaranja hiperpigmentacija i sličnih problema sa kožom, koje su uglavnom posledica upravo sunčevog zračenja. Što je sunce jače, to se ove hiperpigmentacije mogu više “iritirati” i postajati sve problematičnije, pa tokom leta i najjačeg sunca može doći do većih oštećenja na koži.

Zato zaštitni faktor tokom cele godine posmatrajte kao korisnu pripremu za letnju sezonu, ali i sjajan način da sprečite neprijatnu pojavu sitnih nepravilnosti na koži lica. 

Uradite dobar piling pre sunčanja

Preporučuje se da pre letnje sezone i konstantnog izlaganja suncu uradite dobar i temeljan piling lica i tela. Ovo će ukloniti sve mrtve ćelije i omogućiti koži da crni ravnomerno i zdravo, a sprečiće i potencijalno perutanje kože.

Ipak, imajte na umu da piling može ukloniti zaštitni sloj kože, pa je jako važno da ga ne radite pred samo sunčanje, nego nešto ranije, a uvek se pred izlaganje suncu i dobro namažite kremom sa zaštitnim faktorom. 

Ishrana i priprema kože za sunčanje

Sigurno ste već čule da lepota dolazi iznutra?

I u ovom slučaju – to je potpuno tačno. 

Određene namirnice, odnosno vitamini i drugi nutrijenti posebno su dobri za zdravlje kože, a mogu imati pozitivnog uticaja i na ojačavanje prirodne zaštitne barijere našeg najvećeg organa! 

Zahvaljujući antioksidativnim svojstvima, hrana koja je bogata beta karotenom posebno je preporučljiva! To su: šargarepa, slatki krompir (batat), bundeve, spanać, brokoli, mango, pa i paradajz i dinja. 

Vitamin E takođe je koristan za jačanje strukture kože i sveukupno poboljšanje njenog zdravlja. Njega možete naći u raznovrsnim uljima, kao što je maslinovo, bademima i drugim orašastim plodovima. 

Pripremite kožu za sunčanje na preporučen način, a zatim se sunčajte zdravo i bezbedno – koža će vam biti zahvalna na ovakvom tretmanu! Obavezno sa izlaganjem sunčevim zracima krenite postepeno i uvek brinite o svom najvećem organu.

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.