Kada početi sa antirid kremom za područje oko očiju?
/
/
Kada početi sa antirid kremom za područje oko očiju?
Devojka sa plavim očima gleda kroz list

Kada početi sa antirid kremom za područje oko očiju?

Krema za podočnjake i antirid krema za područje oko očiju, deo su kozmetičkih preparata koji služe borbi protiv bora i starenja. Sa koriščenjem antirid krema i krema protiv bora generalno uglavnom se počinje u tridesetim – onda kada bore počinju da se ocrtavaju na licu.

Područje oko očiju sklono je nepravilnostima u vidu borica i nadutosti i pre tridesete, ali čak i ukoliko nemate podočnjake ni bore oko očiju pre ovog doba – prevencija je uvek najdelotvornija, pa i ranije možete da počnete da se koristite antirid kremom.

Svakako, kada je u pitanju antirid krema, pre njenog uvrštavanja u svakodnevne kozmetičke rituale, trebalo bi da budete dobro informisani o tome kada je najbolje da počnete da je koristite, kao i o tome koja antirid krema će najbolje odgovarati vašem tipu kože oko očiju.

Nega predela oko očiju počinje u dvadesetim

Cela regija oko očiju vrlo je osetljiva i mnogo tanja od kože na ostatku lica, pa njenoj nezi treba posvetiti posebnu pažnju bez obzira na godine. Kada počnete sa korišćenjem hidratantne kreme za lice, tada treba da počnete da koristite i posebnu kremu za negu predela oko očiju.

Rane dvadesete idealne su godine za otpočinjanje “beauty” kozmetičkih rituala koji podrazumevjau hidrataciju kože lica. Preventivna nega lica, pa tako i područja oko očiju nema rezultate koji se odmah vide, pa se od ovakve nege lako odustaje.

Savetujemo da budete uporni, a pozitivni dugoročni rezlutati su zagarantovani uz korišćenje dobre hidratantne kreme za područje oko očiju i za lice. Krema za predeo oko očiju u ovim godinama trebalo bi da bude bogata sastojcima koji hidriraju i antioksidansima koji će služiti kao štit kože u borbi protiv eksternih faktora kao štu su UV zraci koji pospešuju stvaranje bora i starenje kože.

Lice lepe devojke

Podočnjake i bore oko očiju u tridesetim negujte bogatom i prirodnom antirid kremom

Sitne borice oko očiju, usana i na V zoni, zavisno od genetike, nege, tipa kože i mnogobrojnih faktora, obično se pojavljuju već u dvadesetim, ali ako ste na vreme počeli da negujete predeo oko očiju, duboke bore nećete dugo videti na vašem licu.

Ukoliko do ovog trenutka niste imali problema kada su u pitanju podočnjaci i bore oko očiju, onda je tek ovo pravo vreme da počnete da koristite bogate antirid kreme za bore i kreme za podočnjake i predeo oko očiju. Blaga antirid krema za predeo oko očiju obično se nanosi ujutru, dok se serumi i jače, masnije kreme nanose uveče kada će ih koža najbolje upijati.

Prirodna kozmetika prvi je odabir savremenih žena za negu – ona je “blaga”, a efikasna, duboko negujuća, a oslobođena veštačkih supstanci koje nanose više štete nego koristi. Zbog ovoga preporučujemo da se opredelite za prirodnu antirid kremu sa antiage efektima.

Negujte problematični predeo oko očiju bez obzira na godine

Izraženi podočnjaci, bore oko očiju, kesice ispod očiju, nadutost kapaka… Problema sa područjem oko očiju je bezbroj, a mogu se pojaviti već tokom tinejdžerskih dana. Uz prisustvo ovakvih nepravilnosti na predelu oko očiju nema sumnje da nezi očiju treba da posvetite posebnu pažnju bez obzira na to kojih ste godina.

Ipak, ukoliko nemate 30, izbegavajte jake antirid kreme koje su namenjene zrelijoj koži, ali slobodno možete koristiti kvalitetne prirodne kreme za područje oko očiju, kao i bogate, hidratantne antirid kreme za mladu kožu.

Ako smatrate da imate izuzetno izražen problem sa kožom u ovom predelu, savetujemo da se konsultujete sa vašim dermatologom ili oftalmologom koji će vam preporučiti najbolju negu za vaš tip kože oko očiju.  

Kako antirid krema uspeva da ublaži podočnjake i obriše bore?

Kvalitetna antirid krema za ceo predeo oko očiju ima sastojke koji duboko hidriraju ovaj predeo kože, povećavaju elastičnost kože, a stimulišu rad i obnovu ćelija, kao i mikrocirkulaciju.

Na ovaj način cirkulacija ispod kože oko očiju konstantno se podstiče, što sprečava starenje, a podstiče elastičnost i blistav izgled ovog područja. Naravno, iako efikasne, antirid kreme nisu jedino što treba da priuštite svojoj koži oko očiju.

Zdrave navike najbolji su saveznik u borbi protiv podočnjaka i bora oko očiju

Ne kaže se slučajno kako “lepota dolazi iznutra”. Život bez stresa, ishrana bogata vitaminima i mineralima, uredno spavanje, kao i čuvanje kože od štetnih, eksternih faktora ono su što će svaki doktor ili kozmetičar preporučiti kao najbolji način borbe protiv mnogih zdravstvenih, ali i estetskih problema.

Ipak, život u savremenom dobu diktira nešto drugačiji tempo u kome retko ko ima vremena i mogućnosti da se posveti sebi i svom zdravlju na način na koji oni to zaslužuju. Iako ne mogu biti savršene, zdrave navike svakako su najbolji saveznik u borbi protiv podočnjaka i bora oko očiju.

Šest do osam sati spavanja dnevno (najbolji ritual za uklanjanje podočnjaka) , redovni i raznoliki obroci, uz izbegavanje stresa i ispijanje najmanje dve litre vode na dnevnom nivou ono su što sigurno možete i što pre treba da uvedete u svoju svakodnevicu. Osećaćete se bolje, a oči su ogledalo duše i sigurno će blistati!

Da sumiramo: ako nemate problem sa podočnjacima i nadutošću kapaka, u dvadesetim je dovoljno da negujete kožu hidratantnim kremama koje će vas štititi od spoljnih faktora, a možete koristiti i prirodne antirid kreme za područje oko očiju. Tridesete su pravo vreme da počnete sa jačim antirid i antiage ritualima, a njih za najbolje rezlutate kombinujte sa redovnim spavanjem, hidratacijom i zdravom ishranom. Provodite što više vremena u prirodi, na čistom vazduhu. A kada ne stižete – tu je prirodna kozmetika koja će to nadomestiti delotvornošću svojih pažljivo odabranih prirodnih sastojaka.

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.