Jutarnja rutina nege lica – dobrom navikom do blistave kože
/
/
Jutarnja rutina nege lica – dobrom navikom do blistave kože
Žena u made mantilu pije kafu

Jutarnja rutina nege lica – dobrom navikom do blistave kože

Dobra jutarnja rutina nege lica čini osnovu za lepu i zdravu kožu. Ona je sastavljena od nekoliko važnih koraka koji zajedno predstavljaju proverenu kombinaciju nege, a za rezultat nude blistavo i hidrirano lice.

Jutarnja rutina nege ima dvostruko pozitivan uticaj na zdravlje i izgled kože: kratkoročni i dugoročni

Prvi znači da će jutarnja rutina nege lica pripremiti vašu kožu za sve izazove koje dan postavi pred vas (spoljni uticaji, kao što su vetar, sunčevi zraci, prljavština) i istovremeno stvoriti instant-efekat čiste i negovane kože. Dugoročno, ukoliko se stalno primenjuje i zaista postane rutina – jutarnja nega kože lica može poboljšati kvalitet i teksturu kože, dubinski hidrirati lice, pa čak i usporiti znake starenja. 

Osim samog stvaranja rutine, odnosno jutarnje navike nege lica i koraka koji je čine, jednako je važno i šta će se u njoj koristiti, odnosno koje kozmetičke preparate ćete odabrati. DrWolfin prirodna kozmetika tu je da bude vaš jutarnji saborac i ulepša vam rane jutarnje časove svojim delotvornim kozmetičkim proizvodima, istovremeno vas podsećajući na lepotu prirode i svega što nam pruža. 

Pa, hajde da zajedno prođemo kroz vašu prvu, a ubuduće i omiljenu – jutarnju rutinu. Evo kako treba da pripremite kožu za dan i pružite joj dugoročnu hidriranost, čistotu i lepotu. 

#1 Čišćenje lica za početak jutarnje rutine nege 

Odmah nakon pranja zuba i standardnog umivanja, trebalo bi da usledi još jedno umivanje, koje je prvi korak jutarnje rutine, a ovog puta umivanje se obavlja uz kvalitetni prirodni gel za čišćenje lica

Tokom sna koža je apsorbovala kreme nanete kao deo noćne rutine nege lica, ali ono što nije – ostalo je na porama i površinskom sloju kože. Osim toga, koža se i noću prlja, pa je nesumnjivo važno očistiti je i tako sprečiti gomilanje nečistoća i začepljivanje pora, a i napraviti čistu bazu za dalje korake jutarnje rutine. 

#2 Toner za izbalansiranu kožu lica

Devojka neguje lice u bade mantilu

U drugom koraku jutarnje rutine nege kože lica – koristite toner. On će pomoći da se otklone i poslednji ostaci nečistoća, sebuma i ulja, istovremeno otvarajući pore, na taj način pripremajući kožu za dalju negu i omogućavajući bolje upijanje.

Toner pomaže koži i da povrati PH balans, a poznat je i kao sredstvo koje sprečava prekomernu proizvodnju sebuma, pa je ovaj korak posebno preporučljiv za masnu i problematičnu kožu. 

#3 Vreme je za serum 

Jutarnja rutina nege kože obavezno treba da sadrži i serum. Serumi su u svetu kozmetike poznati kao visokokoncentrovani proizvodi, koji “gađaju” na specifičnu manjkavost i nesavršenost kože, rešavajući je. 

Serumi za lice se zato biraju u odnosu na potrebu same kože. Ono što je sigurno, za koji god da se odlučite – najbolje je da serum bude baziran na sastojcima iz prirode, na kojima će vam koža biti zahvalna, a koji su oslobođeni veštačkih toksina.

Serum za lice sa antioksidativnim svojstvima sačinjen od  7 blagotvornih prirodnih ulja, hidriraće kožu i povratiti elastičnost i vitalnost kože lica. Antiox serum, naučno potvrđeno, ima sposobnost hvatanja slobodnih radikala od preko 83%! Ukoliko ga koristite odmah nakon čišćenja lica i tonera koji je otvorio pore – koža će ga sjajno apsorbovati, a rezultati će biti vidljivi odmah! 

#4 Hidratantna krema kao završnica jutarnje rutine nege

Hidrirana koža je sinonim za lepu, ali i zdravu kožu. Osim standardnih 2l vode na dnevnom nivou, na hidriranost kože značajno će uticati i hidratantna dnevna krema za lice, koja će sa površine prodreti u dublje slojeve kože i tako intenzivno hidrirati lice.

Prirodna hidratantna krema osim lagodnog osećaja i hidratacije, pružiće i zaštitu kože od spoljašnjih uticaja. Lagana formulacija prirodne hidratantne kreme ne samo da prija i najnežnijoj koži, već zbog svoje teksture čini i idealnu bazu za dekorativnu kozmetiku, odnosno šminku.

Ipak, to nije sve – treba misliti i na posebno zahtevne delove lica!

#5 Ne zaboravite na područje oko očiju i usne

Devojka u bade mantilu neguje lice

Iako se prethodnim korakom jutarnja nega cele kože lica završila, ne treba zaboraviti i na pojedine delove lica koji zahtevaju i zaslužuju poseban tretman. To su svakako osetljiva zona oko očiju i njihovo veličanstvo – usne

Područje oko očiju treba negovati preparatom koji će ovu, po pravilu suvlju zonu, dubinski hidrirati, ali i usporiti znake starenja. Na sve ove zahteve kože koja uokviruje oči, treba dodati i osetljivost samog oka, pa je ovde posebno važno koristititi kozmetičke preparate koji se oslanjaju na prirodu, a kod kojih nema štetnih veštačkih supstanci kao što su paraben, silikon i veštačke boje i mirisi. 

DrWolfin krema za područje oko očiju sa hijaluronom uspešno ispunjava svaki od ovih zahteva i predstavlja savršeno rešenje za jutarnju negu područja oko očiju.

Kada je reč o usnama, njih bi svi prethodni koraci trebalo da preskoče tokom tretiranja i nanošenja krema. Dovoljno je na kraju na kožu usana naneti dobar, hidrirajući balzam za usne, koji će prilikom samog nanošenja sa njih skinuti mrtve ćelije, istovremeno podstičući cirkulaciju.

Sada ste zaista završili jutarnju rutinu! U samo pet koraka, a već se osećate i izgledate bolje, zar ne?

Kao i za svaku novu naviku, sigurno će biti potrebno vreme da se naviknete i na ovu. Ali kada jednom to učinite – jutarnja rutina nege postaće jedna od vaših omiljenih navika! Videćete da nije stvar samo u nezi, već u samom vremenu posvećenom sebi. 

Ne zaboravite da lepota može ulaziti i na kašiku, pa se odmah posle nege lica posvetite pripremi zdravog doručka. Prijatno!

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.