Hidratacija lica – saveti za hidriranu kožu lica 
/
/
Hidratacija lica – saveti za hidriranu kožu lica 
Devojka smeđe kose pozira za fotografisanje

Hidratacija lica – saveti za hidriranu kožu lica 

Hidratacija lica naročito je popularna u kozmetičkoj industriji poslednjih nekoliko godina. 

Hidrirana koža je lepa koža, tvrde ženski magazini, blogerke, ali i dermatolozi, a police obližnjih drogerija i parfimerija sve su punije proizvoda na kojima je posebno upečatljivim slovima istaknuto “hidratacija”. 

Ipak, i pored svih saveta, kozmetike, preporuka i trikova, malo je dama koje uspevaju da dođu, a potom i održe uvek hidrirano lice, koje znaju šta uopšte znači i kako se manifestuje “hidrirana koža”, kako se do nje dolazi i zbog čega je uopšte hidratacija lica, ali i drugih delova kože, tako značajna.

Dr Wolfin brend je poznat po naučnom pristupu kozmetici, širokoj informisanosti i edukovanosti o koži i svemu što joj prija. Upravo se u autentičnom spoju nauke i prirode i krije tajna naše delotvorne prirodne kozmetike!

Sve o hidrataciji kože, kao i savete o tome kako doći do uvek hidriranog lica, podelićemo i sa vama u nastavku teksta! 

Kako prepoznati dehidrirano lice?

Pre bilo kakvog saveta o tome kako hidrirati kožu lica, važno je naučiti kako se uopšte prepoznaje lice kome je potrebna hidratacija, odnosno koža koja je dehidrirana, ili je na putu da to postane.

Ukoliko mislite da je jednostavno prepoznati suvoću lica – ovo je istina, ali suvo lice nije nužno i dehidrirano lice. Suvoća lica odnosi se na tip kože, a dehidratacija na njeno stanje. Dok suvoj koži nedostaje sebuma, koji normalna koža proizvodi u većoj meri, dehidrirana koža odlikuje se nedostatkom vode u ćelijama.

Najpouzdaniji procenitelj hidriranosti kože je dermatolog, koji zna da proceni zdravlje kože i oceni da li joj je potrebna hidratacija, kao i školovani i stručni kozmetičari, kojima je jedan od glavnih zadataka upravo hidratacija kože lica kod klijenata kojima je ona potrebna. 

Poznat test za hidriranost kože lica, ali ne i potpuno pouzdan s obzirom na to da nije baziran na naučnim principima, jeste blago uštipkavanje obraza. Ukoliko se obraz nabora od blagog pritiska, umesto da zadrži svoj puni oblik – ovo bi trebalo da znači da ćelije kože vape za vodom! 

Takođe, dehidriranost lica može se prepoznati po simptomima kao što su: osećaj zatezanja lica, sivkasti ten i izraženije bore i borice, tamo gde se one inače jedva vide i postoje. Usne često prve pokažu znakove dehidratacije suvoćom i pucanjem. Tamni podočnjaci takođe mogu, ali ne moraju da budu još jedan od pokazatelja dehirirane kože lica.

Ipak, ne oslanjajte se u potpunosti na pojavu simptoma i ne dajte se zavarati. Čak i ukoliko vaše lice ne pokazuje znake dehidratacije, ono može biti dehidrirano! Osim toga, ako možete da se pohvalite zaista hidriranom kožom, valjalo bi da ona takva i ostane, pa su vam svakako neophodni saveti za hidrataciju kože.

A šta raditi kako bi hidratacija lica postala ili ostala na zavidnom nivou?

Hidratacija lica – do hidrirane kože u samo nekoliko koraka

Hidrirana koža lica uvek će izgledati lepše od one koja pati za vodom, a osim toga – biće i zdravija!

Sigurno već znate da je koža naš najveći organ?

Počnite da je tretirate tako i uz par lakih i brzih koraka učinite svoje lice hidriranim, zdravim i blistavim!

Negujte se – hidratacija lica uz vrhunske kozmetičke preparate

Odavno je utvrđeno da koža upija!

Zato joj treba priuštiti samo najbolje – kozmetičke preparate koji sadrže blagotvorne sastojke, utoljavajući žeđ njenih ćelija i hraneći ih istovremeno. Nega kvalitetnom kozmetikom polazna je tačka i nezaobilazna osnova hidriranosti kože lica. 

Iako se jedan tip kozmetičkog preparata odavno izdvojio na tržištu po tome što mu glavna svrha upravo hidratacija kože – hidratantna krema nije dovoljna!

Pre svega, potrebno je omogućiti koži što višu sposobnost upijanja hidratantne kreme i drugih bogatih kozmetičkih proizvoda. Ovo radimo čišćenjem lica, uz povremeni piling i eksfolijaciju, koji omogućavaju uklanjanje nečistoća sa lica, kao i površinski sloj mrtvih ćelija kože. 

Čisto lice preduslov je za efektivno upijanje kozmetike, a do njega se najbolje dolazi uz gel za čišćenje lica koji će fino ukloniti sve nečistoće, pritom ni najmanje ne iritirajući kožu. Tek onda sledi kvalitetna i učinkovita hidratantna krema za lice koja se bazira na prirodnim sastojcima na kojima će vam ćelije kože biti zahvalne!

Ne zaboravite da osetljivo i dehidrirano područje oko očiju treba hidrirati posebnom kremom za okoloočno područje, a da i usne često pate od dehidriranosti, mada za razliku od ostatka kože lica – one to vrlo jasno i pokažu! Ne čekajte suvoću i pucanje usana, već ih redovno mažite odličnim balzamom!

Ukoliko mislite da vašoj koži treba bogatija hidratacija i nega  – pre kreme nanesite serum za lice. Ovaj visokokoncentrovani kozmetički preparat obezbediće vašoj koži zavidnu elastičnost i vitalnost, kao i hidriranost.

Ne zaboravite da je hidratacija lica proces koji treba da ima svoju frekvenciju. Ove navike trebalo bi da postanu deo vaše svakodnevice, a lako ih možete uvrstiti u jutro i veče, te tako kreirati jutarnju i večernju rutinu nege, koje su odavno poznate kao siguran put do blistavog tena i hidrirane kože.

Povremeno, u slučaju da vam pored ovako sjajnih navika zatreba, možete se počastiti i kvalitetnim tretmanom za hidrataciju lica kod kozmetičara ili dobrom hidratantnom maskom za lice. 

Unosite dovoljne količine tečnosti

Devojka koja pije vodu iz staklene čašeOko 60% tela čoveka čini upravo voda, a oko 98% sastava ćelija kože takođe je od vode. 

Upravo zato, jedna od najčešće preporučivanih stvari od strane svakog doktora, nutricioniste, ali i dermatologa, jeste konzumacija dovoljne količine tečnosti na dnevnom nivou. Samo hidriran organizam može da se odlikuje i hidriranom i zdravom kožom.

Koliko vode je dovoljno vode?

Zavisi od organizma do organizma, ali univerazlno pravilo je oko 8 čaša vode dnevno, odnosno oko 2l vode. Dovoljan unos tečnosti imaće i mnoge druge zdravstvene benefite – hidratacija organizma izuzetno je važna za celokupno stanje tela! 

Mnoge dame nemaju naviku ispijanja vode i teško im je da uključe unos dovoljne količine tečnosti u svoju svakodnevicu jer im se prosto ne dopada (ne)ukus vode. Za njih će dobra vest biti da osim čiste vode organizam mogu hidrirati i voćem i povrćem koje je sadrži u dovoljnoj meri, kao i čajevima, ali i prirodnim i ceđenim sokovima. Svakako, čista voda je najpreporučljivija. 

Počnite da se negujete kvalitetnom prirodnom kozmetikom i kroz ishranu unosite dovoljno tečnosti – vaša koža biće zahvalna na ovakvom tretmanu! 

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.