Fleke na licu – kako ukloniti fleke sa lica na prirodan način?
/
/
Fleke na licu – kako ukloniti fleke sa lica na prirodan način?
devojka sa pegama na licu

Fleke na licu – kako ukloniti fleke sa lica na prirodan način?

Fleke na licu mogu biti posledica najrazličitijih kožnih problema. Ono što je zajedničko svim pigmentacijama na licu, jeste to da ih dame posmatraju kao nepoželjne i rado bi ih se rešile. Porcelanski ten čiste i nežne kože oduvek je bio standard lepote i pokazatelj posvećenosti nezi kože, ali i dobrog zdravlja.

Pa, kako ukolniti te dosadne fleke na licu koje kvare naš ten i izgled?

Imamo sjajne savete za vas! Odgovorićemo na to kako ukloniti fleke sa lica i to na sasvim prirodan, odnosno najbolji mogući način! 

No, hajde prvo šta je ono što ih uzrokuje, pa ubuduće flekice i sprečimo, a ne lečimo.

Uzrok fleka na licu – akne su njihov najčešći uzročnik

Kada se akna pojavi na koži, tehnički – ona predstavlja vid upalnog stanja. Kada se ona povuče, koža zaceljuje i formiraju se nove ćelije, ali u ovom procesu, moguće je da će te nove ćelije, poslate kako bi potpomogle regeneraciju kože, sadržati više melanina

Melanin…

Poznato, zar ne?

To je onaj pigment kome se možemo zahvaliti na bronzanom tenu nakon sunčanja. Nažalost, upravo on je odgovoran i za tamne fleke na licu. 

Sada kada određeni delovi kože imaju više melanina od drugih, rezultat je i tamna fleka na licu. Ovo se naziva i postupalna hiperpigmentacija. Sve što produžava upalno stanje kože uzrokovano aknom (npr. ceđenje ili stiskanje akne) – podiže šanse da će ovaj proces za posledicu imati pojavu fleke na licu.

Osobe sa tamnijom kožom, inače, sklonije su ovom stanju. Ukoliko ste i sami upravo izloženi ovom problemu i želite da se rešite pigmentacija i nepravilnosti na koži lica –  u narednim redovima saznajte šta potpomaže prirodno uklanjanje fleka sa lica!

Prirodno uklanjanje fleka počinje od savesne nege kože

Ako imate problematičnu kožu i ne negujete je na pravilan način – povećana pigmentacija na licu sigurno je samo jedna od vaših dermatoloških tegoba. Zato je jako važno da, pre nego što pređemo na prirodne sastojke koje možete koristiti za ukanjanje fleka sa lica, naglasimo značaj i važnost pravilne nege kože lica i tela.

Prirodna kozmetika koja ne sadrži paraben, silikone, kao ni veštačke boje i mirise – definitivno je ona koja se preporučuje za svakodnevnu negu i koja za rezultat ima zdravu i čistu kožu. 

Svakodnevno čišćenje lica prirodnim gelom, uz korišćenje bogate, hranljive kreme za shea buterom i hidratantne kreme za lice koja će koži pružiti elastičnost, vlažnost i blistav ten, definitivno su koraci i proizvodi koje već danas treba da uvrstite u svoj ritual nege.

Ne samo da će vam koža biti lepša, već i čistija, nežnija i manje sklona aknama i sličnim nepravilnostima koje mogu izazvati fleke na licu, ali i ožiljke i druge neželjene pojave. Prirodna atopijska krema posebno je dobra za iritacije na koži! 

Na ovakvoj brizi, koža će biti zahvalna, a ona je naš najveći organ i prvi štit odbrane organizma od spoljnih faktora, pa smo sigurni da je upravo to ono što želite da joj priuštite! Bogata i prirodna nega, kreirana po meri i želji vaše kože! 

A  evo i koje druge darove prirode možete koristiti za prirodno uklanjanje fleka sa lica.

devojka u kadi punoj citrusa

Vitamin C – omiljeni vitamin ujednačenog tena

Prirodno uklanjanje fleka sa lica najefikasnije je uz upotrebu vitamina C. Mnoga istraživanja su potvrdila da je ovaj vitamin odličan za rešavanje problema hiperpigmentacije, pa predstavlja jedan od prirodnih sastojaka koji se preporučuju za ovu namenu. 

Obzirom da je za kožu jako važna nega iznutra, čaša limunade ili ceđenje pomorandže može da potpomogne. Ukoliko efekat želite još više da pojačate, razblažite pola isceđenog limuna u mlakoj vodi. Umočite tufer, a zatim njime pređite preko fleke na licu. Ponovite ovo nekoliko puta dnevno. 

Aloe vera – miljenica dermatologa

Aloe vera je čest sastojak mnogih kozmetičkih proizvoda i rado je preporučivana od strane dermatologa, kao jedan od sastojaka koji imaju umirujuć i zaceljujuć efekat po kožu. Ona se često koristi i kao deo sastojaka kozmetike za posle sunčanja, što je još jedan od pokazatelja toga kako deluje na melanin, umirujući kožu.

Gel aloe vere sjajno je rešenje za negu upalnog područja na kome je došlo do pigmentacija, odnosno fleka na licu. Zato, ukoliko tragate za prirodnim načinom za uklanjanje fleka – aloe vera je sasvim dobar izbor.

Ekstrakt semena grožđa – odličan za različita kožna stanja

Nema istraživanja koja potvrđuju da je ekstrakt semenja grožđa dobar za ovu svrhu, ali postoje ona koja pokazuju da je šest meseci oralne konzumacije ovog ekstrakta imalo odlično dejstvo kod ljudi koji imaju kožno stanje poznato kao melazma. Ono je slično postupalnoj hiperpigmentaciji, pa je pretpostavka da ima dobrog dejstva i na fleke na koži lica. Sem toga, zaštita sa faktorom tokom sunčanja, kao i ishrana bogata vitaminima, mineralima i vlaknima, imaće blagotvoran efekat na stanje kože. Odlučite se za prirodu i zdravlje – vaš ten će odisati čistotom i blistavošću, a skidanje fleka sa lica biće samo jedan od brojnih benefita!

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.