Dehidrirana koža – saznajte razlike između suve i dehidrirane kože
/
/
Dehidrirana koža – saznajte razlike između suve i dehidrirane kože
devojka ispred ogledala radi proveru tipa kože

Dehidrirana koža – saznajte razlike između suve i dehidrirane kože

Dehidrirana koža i suva koža naizgled deluju kao pojam istog značenja, a polazeći od nepoznavanja razlika mnoge žene prave grešku u osnovnoj rutini nege kože.

Na brojnim reklamama, bilbordima i prospektima možemo uočiti slogane koji nas podstiču na kupovinu proizvoda koji će doprineti hidrataciji kože, elimisati dehidriranost i vratiti elastičnost koži.

Međutim, u moru informacija, ona najvažnija je nekako uspela da izmakne. 

Zato se postavlja pitanje: Koja je razlika između dehidrirane i suve kože i koja je odgovarajuća nega koja treba da se primeni u obe situacije? 

Ako uzmemo u obzir činjenicu da je odgovarajuća nega ključ do zdrave i blistave kože, zaključićemo koliko je važno poznavati stanje svoje kože napraviti razliku između dehidriranosti i suvoće. Razlike su značajne, a u nauci leže odgovori na pitanje koje muči mnoge pripadnice ženskog pola.

Tim povodom vam u narednim redovima predstavimo osnovne razlike između suve i dehidrirane kože. Uz oslanjanje na naučne činjenice pružamo vam odgovore na neka od važnih pitanja.

nasmejana devojka se ogleda u ogledaluOsnovne odlike dehidrirane kože – kako da prepoznate ovo kožno stanje

Dehidrana koža je prolazno stanje koje može da zadesi sve tipove kože i odlikuje je nedostatak vode. Važno je konstatno tokom života pratiti izgled i ponašanje kože, kako neki važan simptom ne bi izmakao. 

U praćenju i analizi kože najveću pomoć dobićete od stručnjaka – dermatologa koji će pregledom uočiti njeno stanje i tip.

Kao jednu od prvih promena koje ćete osetiti na koži koja je dehidrirana izdvojićemo zatezanje i peckanje. Za razliku od suve kože koju odlikuje konstantno peckanje na gotovo svim regijama, dehidrirana koža će menjati svoje ponašanje. Jednog dana se možete probuditi uz peckanje, a već sledećeg ga neće biti. 

Dehidrirana koža se može javiti kod bilo koga. Čak i kod onih koji imaju mešovitu i masnu kožu koja proizvodi prekomernu količinu sebuma, neretko se javlja transepidermalni gubitak vode – dehidriranost kože. 

Pojava površinskih finih linija je česta karakteristika dehidrirane kože, a neretko se na licu može stvoriti sjajni sloj (koji se razlikuje o onog koji je posledica lučenja sebuma) koji zateže, posebno prilikom pomeranja usana i sl. 

Uzroci dehidrirane kože – usled čega koža gubi vodu

Jedan od glavnih uzroka dehidriranosti je upravo neadekvatna nega kože – korišćenje agresivnih kozmetičkih sredstava, preskakanje koraka u nezi i upotreba preparata koji ne odgovaraju vašem tipu kože. 

Još jedan čest uzrok je i životni stil, često konzumiranje alkohola, nedostatak sna, stres… Svi naši životni izbori oslikavaju se na našoj koži. Prekomerna izloženost sunčevim zracima bez zaštite može izazvati dehidriranost, ali i niske temperature to mogu. 

I za kraj izdvojićemo uzrok na koji se ne može direktno uticati, ali se odgovarajućom negom može ublažiti – starenje. Starenje dovodi do usporavanja ciklusa epidermalnih ćelija, zbog čega je kožna barijera oštećena, što rezultira dehidratacijom.

devojka ispred ogledala nanosi masku na liceNega dehidrirane kože – preparati koji će vam pomoći

Prilikom odabira preparata za negu dehidrirane kože treba biti vrlo pažljiv, jer u obzir treba uzeti više faktora – godine starosti, tip kože i sadržaj kozmetičkih proizvoda. 

Izuzev preparata koje koristite za svakodnevnu negu kože, u vašu rutinu treba da uđu kozmetička sredstva koja se odlikuju po svom blagotvornom dejstvu, te neće dodatno iziritirati dehidriranu kožu, već doprineti njenoj hidriranosti i zadržavanju vode. Upravo takvi preparati kreirani pod okriljem nauke, sa potporom prirode deo su Dr Wolfin asortimana. 

Naša hidratantna krema pogodna je za sve tipove kože, a njenom upotrebnom doprinećete dubinskoj hidrataciji kože lica, vratiti joj elastičnost i zaštiti od negativnih uticaja iz spoljašnje sredine. 

U praktičnu bočicu smestili smo najkvalitetniji sastojke iz prirode, a krema ne sadrži paraben, silikone, veštačke boje i mirise. 

Ukoliko ste jedni od onih koji imaju suvu kožu, a usled različitih uticaja se javila i dehidrirana koža, regenerativna noćna krema iz naše palete proizvoda je pravi izbor za vas. 

Poznato je da se koža tokom noći regeneriše, a kada kao poslednji korak nege pred spavanje uvrstite Dr Wolfin regenerativnu kremu, podstičete proces obnavljanja. Zahvaljujući pažljivo odabranim prirodnim sastojcima koža će biti nahranjena i hidrirana. 

U svoju večernju rutinu možete uključiti i naš serum posebno kreiran za zrelu i umornu kožu i time postići maksimalan efekat nege dehidrirane kože. 

Masna i dehidrirana koža nije retkost, s obzirom na to da se korišćenjem agresivnih preparata koža isušuje. U ovom slučaju preporučujemo lako upijajuću formulu kojom se može pohvaliti naša dnevna krema za mešovitu, masnu i problematičnu kožu

Šta je to što ovu kremu razlikuje od drugih preparata? 

Dr Wolfin Repair krema pomaže boljoj hidriranosti kože i balansiranju u lučenju sebuma. Tekstura kože će biti poboljšana, a zahvaljujući brojnim visoko kvalitetnim sastojcima, doprineće umirujućem efektu i eliminisanju upalnih procesa koji nisu retkost kod osoba sa ovim tipovima kože. 

Za one koji žele ciljano dejstvo i posebnu hidrataciju kože koja je dehidrirana, serumi igraju važnu ulogu u nezi. Serum se nanosi nakon čišćenja lica, neposredno pre mazanja hidratantne kreme. 

Dr Wolfin serum sa antioksidativnim dejstvom pobrinuće se da vaša koža bude hidrirana i sprečiće gubitak vode. Blaga formulacija pogodna je i za osetljivu kožu lica, a kao jedna od njegovih ključnih prednosti ističe se smanjenje antioksidativnog stresa, jer Antiox serum ima veliku sposobnost hvatanja slobodnih radikala, preko 83%

Ključne razlike između suve i dehidrirane kože

Kako biste pružili adekvatnu negu koži, potrebno je da raspoznate dehidriranu kožu kao stanje i suvu kožu kao tip kože. Sledeće činjenice će vam pomoći u tome:

  • Dehidrirana koža je prolazno stanje kože, a suva koža je tip kože.
  • Dehidriranu kožu odlikuje nedostatak vode, a suvu kožu nedostatak ulja. 
  • Dehidrirana koža može zadesiti čak i osobe sa masnom kožom.

Još jedan od načina da utvrdite stanje kože jeste detaljan pregled preg ogledalom. Na očišćenoj koži, bez šminke primenite sledeće postupke:

Stavite prst na čelo i pomerajte ga praveći sitne krugove i pažljivo posmatrajte ponašanje kože. Ukoliko je reč o dehidrataciji uočićete sitne trouglaste linije. Zatim nanesite hidratantnu kremu, sačekajte da malo upije i ponovite postupak, ako su linije smanjene, vaša koža je dehidrirana. 

Iako dehidriranost i suvoća kože imaju brojne slične simptome, vodeći se pomenutim stavkama na jednostavan način uočićete razlike, te na vreme krenuti sa odgovarajućom rutinom. 

Pronađite adekvatne preparate za vaš tip i stanje kože, te pružite koži negu kakvu zaslužuje. Upotrebom Dr Wolfin kozmetike, rezultati neće izostati!

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.