Čišćenje lica – saveti za čistu kožu lica
/
/
Čišćenje lica – saveti za čistu kožu lica
Devojka sa peškirom na glavi se umiva

Čišćenje lica – saveti za čistu kožu lica

Svakodnevno uklanjanje nečistoća, mitisera i viška sebuma sa lica predstavlja najbolji tretman koji svom licu možete obezbediti. Čišćenje lica je i najbezbednije, najugodnije ali i najefikasnije za rehidrataciju kože jer priprema površinu epidemisa i osetljive pore za zahtevnije tretmane kojima se rešavaju različiti problemi na koži kao što su: akne, bore, slab tonus, fleke i slično.

Za sve koji žele da imaju čistiju i svežu kožu, Dr Wolfin je pripremio vodič za čišćenje lica kao i sve detalje uz koje možete unaprediti svoju negu. Odvojite nekoliko minuta svog vremena i unapredite večernju i jutarnju rutinu nege uz korisne savete za pravilno čišćenje lica. 

Pravilno čišćenje lica prema tipu kože – velike i bitne razlike

Čišćenje lica predstavlja jedan od najbitnijih faktora u održavanju svakodnevne higijene optimalnom i čuvanju lepote vaše kože. Međutim, pravilna, pogotovo svakodnevna nega lica mora se izvoditi odgovarajućim preparatima koji su ključni ako želite uspešno da negujete svoju kožu. Nije isto da li imate normalnu, suvu ili problematičnu kožu sklonu bubuljicama ili aknama.

Sredstva za čišćenje lica uklanjanju mrtve ćelije, višak masnoće i čiste pore čineći osnovni korak svake nege. Dejstvom surfaktanata poboljšava se mikrocirkulacija i oksigenacija kože, nakon čega je lice i čisto i rehidrirano.

Takođe, osim kože lica, mnogi stručnjaci predlažu da se istom “umivalicom” čisti i neguje nekoliko područja na telu. Istim gelom i tonerom moguće je tretirati i vrat, dekolte ali i ramena, nadlaktice i leđa.

Čišćenje suve kože blagim sredstvima za umivanje lica

Karakteristike kože lica koje se smatra suvom jesu neprijatno zatezanje, gubitak elastičnosti i brzo boranje, ponekad čak i svrab i perutanje. Ovi problemi stvaraju se jer koža nije u stanju da proizvede i zadrži dovoljno sebuma, pa se koža isušuje brže nego što se on stvori.

Kod čišćenja suve kože lica najbitnije je snabdeti epidermis dovoljnom količinom vlage i svesti parametre koji joj štete na minimum. Ti parametri su neretko i previše topla ili vruća voda ili sredstva za umivanje lica koja sadrže previše “agresivnih” materija poput acetilsalicilne kiseline, kombinacije citričnih kiselina, nedovoljno uljane baze i sl.

Tonik u rutini čišćenja suve kože lica može, ali i ne mora da bude zastupljen, ali je dobar dodatak ukoliko imate bubuljice ili pokušavate da povratite prirodnu pH vrednost kože. Nakon njega, kožu je potrebno nahraniti kvalitetnim serumom i/ili hidratantnom kremom koji će je umiriti i sprečiti dalje gubljenje vlage!

Najbolja sredstva za čišćenje lica koja osobe sa suvom kožom mogu priuštiti jesu mleko ili pena za čišćenje lica. Ovaj tip sredstva odnosno njihove konzistencije, obično su napravljene tako da efektno uklanjaju šminku i ostale nečistoće sa kože a da pritom ne iritiraju ni oči niti narušavaju krhku barijeru suve i osetljive kože.

Čišćenje lica kod masne kože – gelasti proizvodi za svežu kožu

Devojka koja neguje lice

Nasuprot suvoj koži, masno lice se karakteriše jasnim tragovima i odsjajem od sebuma. Neretko su vidljive i proširenije pore ali su i bubuljice i akne mnogo češći “posetioci” masne kože jer je sebum odlična podloga za prljavštinu i bakterije.

Masna koža se najčešće prepoznaje po masnom čelu, bradi i oko nosa ali zavisno od vrste čišćenja i nege – može da zahvati i celo lice, ili se značajno ublažiti. Naravno, ovde govorimo o nepravilnoj i pravilnoj nezi masne kože.

Čišćenje masne kože lica obično zahteva nekoliko koraka kako bi koža bila i čista, bez velikih nedostataka u vlažnosti. Preporučuje se gel za čišćenje lica koji smanjuje sekreciju sebuma, reguliše njegov kvalitet.

Uz gel za čišćenje lica, dobro je u rutinu uključiti i toner, kako bi se izbalansirala pH vrednost koju narušavaju snažna sredstva za čišćenje. Nakon njega, obavezna je krema za negu na bazi vode, kako bi se vlaga u porama zadržala unutar ćelija, a sekrecija sebuma predupredila i kontrolisala!

Slušajte potrebe kože za besprekorno čisto lice

Devojka koja umiva lice

Nisu samo vrelo leto, vrućine, more, bazeni i sunčanje faktori koji iscrpljuju i isušuju osetljivu kožu lica, vrata i dekoltea. Primećujete da vam je koža suva, peruta se, nema elastičnost i sjaj? Onda je vreme da se pozabavite pronalaskom proizvoda koji će joj odgovarati!

Koža lica je naročito osetljiva na promene, ona voli ustaljenost i rutinu! Međutim, nedovoljna informisanost i korišćenje preparata u kojima su zastupljeni parfemi, jaki konzervansi, veštačke boje i druge veštačke supstance, mogu utoliko zasititi kožu lica da ona počne odbacivati ono što joj je do sada prijalo.

Stoga se savetuje prelazak na prirodnu kozmetiku, sa proverenim i efektnim sastojcima koje koža lako apsorbuje i u idealnim količinama mogu da naprave značajnu raliku na duže staze!

Slušate svoju kožu, posvetite vreme tome da je razumete, a u procesu učenja – praktikujte čišćenje lica jednom do dva puta dnevno, ujutru i uveče ili samo uveče. Čišćenje lica više puta dnevno prihvatljivo samo ako ste izloženi velikim količinama nečistoće, prljavštine ili znoja. Čak i tada, lice ne bi trebalo ispirati jakim i agresivnim spredstvima koja bi spirala prirodnu vlagu i sebum i na taj način dodatno isušivala kožu.

Pravilno čišćenje lica i nega nakon njega je specifična tema jer zahteva poseban uvid u stanje i karakteristike kože i u skladu sa njom odabir sredstava koja neće dodatno iziritirati i dehidrirai osetljive delove.

Redovna nega i pravilno čiščenje lica uz pravi odabir kozmetike prirodnog porekla jednako je bitno kao i redovna konsutlacija sa kozmetičarem i dermatologom – jedino na taj način ćete dovesti kožu u stanje blistavosti i ujednačenog tena bez nepravilnosti, posebno ako se često šminkate.

Share this post

Počnite da kucate i pritisnite Enter da biste pretražili

Korpa

Nema proizvoda u korpi.